Polis koruması ile gezen il milli eğitim müdürünün tayini çıktı!

Polis koruması ile gezen il milli eğitim müdürünün tayini çıktı!
Gitmesi kadar gelmesi de olay olan Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan TEVKE görevden alındı. TEVKE Kürtçe karşılığı KARIŞTIR.

Daha önce Antalya Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Hasan Tevke 2018 Yılında bazı siyasilerin gücü ile Van’a İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladı. Geldiği günden beri Van’da taş üstüne taş bırakmayan, Van’da halk arasında hiç görünmeyen halktan kopuk fakat halkı devlette karşı küstüren bir anlayışla hizmet yaptı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Tarih boyunca araştırma yapıldığında Polis koruması ile dolaşan başka bir Milli eğitim Müdürü görülmemişken, Tevke Van’da sürekli Polis koruması ile dolaşması öğrencilerin psikolojilerini bozmaya yönelik bir çalışma olarak algılandı.  Okul denetimine giden bir Milli Eğitim Müdürü’nün yanında Polis koruma gören Öğrenciler ister istemez olumsuz etkilendi.  Milli Eğitim Müdürü bilgisi ile mütevaziliği ile neşesi ile genel kültür ve yeteneği ile öğrencilerin ve Velilerin karşısına çıkması gerekirken, Tevke’nin Polis koruması ile Öğrenci ve Velilerin karşısına çıkması ne derece doğru acaba. Daha öncesinde de kaç defa bu konuyu dile getirdik, bunları dile getirdiğimiz için Müdür Hasan Tevke Telefonlarımızı engellediği gibi sosyal medya hesabında da bizleri engelleme başarısını gösterdi.

Kuruma yaptırdığı işlerin ve yerel esnaflardan  aldığı malzemelerin parasını ödemeyerek yada çok geç ödeme yaparak, birçok esnafın Bankalarda yada tefeci diye tabir edilen şahıslardan faizli para almalarına sebebiyet verdi. Geldiği günden beri Van ve Vanlıları Karıştırdı ha karıştırdı. Dünya tarihinde görülmemiş başka bir olaya imza atarak erkek öğrencilere dansöz elbisesi giydirerek dansöz gibi oynatılmasına göz yumdu. Çocukların geleceklerini zarar görmesine ses çıkarmayarak, akıl almaz işlere imza attı.

Yasadışı emirlerini yerine getirmeyen başarılı Okul Müdürlerini gözünü kırpmadan görevden aldı. Egosunu tatmin etmek anlamında  kimseye acımayan Tevke’nin, Van’dan gidiyor olması, Van kamuoyunda sanki bayram havası yaşanmasına vesile oldu. Geldiği günden beri Şube Müdürleri ile uğraşan, İlçe Müdürlerini bir bir harcayan, Kurum içerisinde kendisine biat etmeyen birçok başarılı isimleri görevden uzaklaştırma başarısını gösterdi. Kurum içerisinde kimsenin kimseye saygısı ve güveni kalmayacak bir durum oluşturdu. “TEVKE”: Bu coğrafyada TEVKE’nin karşılığı "KARIŞTIR" anlamına geldiğini bilenler, ilk gün notunu vermişlerdi, “geldi karıştıracak ve gidecek” demişlerdi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Ayhan Yazlık/vanhavadis

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum