Promosyon anlaşmalarının iptali için Bakanlığa yazı yazıldı

Promosyon anlaşmalarının iptali için Bakanlığa yazı yazıldı
Adalet Bakanlığının bazı birimlerinde geçtiğimiz dönemlerde imzalanan promosyon anlaşmalarının iptali için resmi talep yazısı yazıldı.

Adalet Sen yönetimi konunun takibini yaparak memurların daha fazla gelir elde edebilmesi için promosyon anlaşmalarının revize veya iptal edilmesi için talep yazısını bakanlığa gönderdi.

Adalet Sen’in talep yazısı: Bilindiği üzere; kurumunuzda hali hazırda uygulanmakta olan banka promosyon anlaşması protokolü uyarınca meslektaşlarımıza ödenmekte olan promosyon ödemesi tutarının, son günlerde diğer kamu kurumlarında gerçekleştirilmekte olan banka promosyon anlaşmalarında ödenen tutarların çok altında kaldığı hususunda sendikamızca tespitlerde bulunulmuş ve bu hususta üyelerimizden de sendikamıza yakınmalar iletilmiştir.

Kurumunuzda banka promosyon anlaşmasının yapıldığı tarihten bugüne dek ekonomi alanında gerçekleşen dalgalanmalar nedeniyle meslektaşlarımıza ödenmekte olan banka promosyonu ödemesinin oldukça düşük oranda kaldığı gözlemlenmiştir.

Bunun yanı sıra, diğer kamu kurumlarında gerçekleştirilmekte olan banka promosyon anlaşmalarında personele ödenen promosyon ödemelerinin daha yüksek tutarlarda olduğu kamuoyunca bilinmektedir.

Kurumunuzca ilgili Banka nezdinde görüşme sağlanmak suretiyle mevcut protokoldeki banka promosyonu ödemesinin günümüz ekonomik şartları göz önünde bulundurularak personel lehine daha yüksek bir rakamda ödenmek üzere revize edilmesi maksadıyla söz konusu banka promosyonu anlaşmasının fesih edilerek yeniden ihale gerçekleştirilmesi gerektiği sendikamızca değerlendirilmektedir.
Bu itibarla;

Yukarıda arz ve izah edildiği üzere, kurumunuz personeline ödenmekte olan banka promosyonu ödemesinin günümüz ekonomik şartları göz önünde bulundurularak personel lehine daha yüksek bir rakamda ödenmek üzere revize edilmesi maksadıyla söz konusu banka promosyonu anlaşmasının fesih edilerek yeniden ihale gerçekleştirilmesi hususunun değerlendirilmesi ile sendikamıza 4982 sayılı Kanun hükümleri ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 19/f maddesi gereğince bilgi verilmesini saygıyla arz ederiz.
adalettv

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum