Sağlık Sen Başkanı Ayyıldız: “Sarı sendikaların sonu gelecek”

Sağlık Sen Başkanı Ayyıldız: “Sarı sendikaların sonu gelecek”
BASK İl Temsilcisi Bağımsız Sağlık-Sen Şube Başkanı Sami Ayyıldız, hükümete yakın sendikaların toplu sözleşmelerde etkili olmadığını belirterek ...

BASK İl Temsilcisi Bağımsız Sağlık-Sen Şube Başkanı Sami Ayyıldız, hükümete yakın sendikaların toplu sözleşmelerde etkin olamaması, toplu sözleşme sonucunda memurların ekonomik olarak sürekli kayıpta olması nedeniyle 21 sağlık sendikasının birlikte eyleme hazırlandığını açıkladı. Ayyıldız açıklamasında, “Yetkili ve hükümete yakın sendikaların, toplu sözleşmelerde etkin olamaması, toplu sözleşme sonucunda memurların ekonomik olarak sürekli kayıpta olması, sosyal haklarda ilerleme kaydedilememesi 21 sağlık Sendikasını bir araya gelmesini zorunlu hale getirmiştir. Bu birliktelik önümüzdeki süreçte Sarı sendikaların sonunu getirecektir” dedi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

21 SENDİKA ORTAK EYLEM PLANI YAPACAK
Bağımsız Sağlık Sen Şube Başkanı Sami Ayyıldız 21 sağlık sendikasının bir araya gelmesinin oldukça önemli olduğunu ifade ederek, “Bu birliktelik önümüzdeki süreçte sarı sendikaların sonunu getirecektir. Hak aramaktan oldukça uzak olan siyasetin kontrolündeki sarı sendikaların diğer sendikaları yok etmek için, bir yıl yüzde 1 barajı, diğer yıl yüzde 2 barajı getirerek diğer sendikaların önünü kesme çabalarına girmiş olmalarının sonucunda bu birliktelikler oluşmaktadır. Siyaseti kullanarak getirdikleri o barajlar sarı sendikaların sonu olacaktır. 21 sendikanın ortak paydalarda ve asgari müştereklerde buluşması, bir araya gelmesi ve ortak eylem planları yapmaları oldukça önemlidir. Ankara’da yapılan bu toplantı ve ortak birlikteliğin tüm illerimize yayılacağını inanıyoruz” dedi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

“TÜİK VATANDAŞ GÖZÜNDE İNANDIRICILIĞINI YİTİRMİŞTİR”
Bu güne dek yapılan toplu sözleşmelerde, maalesef vatandaş gözünde inandırıcılığını yitirmiş olan TÜİK’in sözde enflasyon oranlarında verilen zammın sıfır zam demek olduğunu da ifade eden Başkan Ayyıldız, “21 sendikanın asgari müştereklerde birleşmesi ve ortak açıklamada bulunarak ortak taleplerini dile getirmesi oldukça önemli. SABİM (Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu) Anayasayla belirlenmiş Türkiye Cumhuriyeti değerleri ve Atatürk ilke ve inkılapları dışında hiçbir siyasi ideolojisi yoktur. Platform, demokrasiye, milli egemenliğe saygı duyuyor. SABİM Platformu olarak; Şiddet, Mali Haklar, Özlük Hakları, Çalışma Koşulları ve Liyakat şeklindeki 5 temel başlık altında, 5’er madde olmak üzere toplam 25 ortak talebimiz” diye konuştu.

kocaeligazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.