Sendika içinde demokrasi yok dediler istifa ettiler

Sendika içinde demokrasi yok dediler istifa ettiler
Disk Genel İş Sendikası Aydın Şubesinin Olağan Genel Kurulunda Didim Belediyesi çalışanı sendika üyeleri sendika içinde demokrasi yok diyerek salonu terk edip istifa ettiler.

Disk Genel İş Sendikası Aydın Şubesi Olağan Genel Kurulunda gerginlik yaşandı. Didim Belediyesi çalışanı Sendika üyesi Sıtkı Kürekçi  söz aldığı genel kurulda Genel İş Aydın Şube Başkanı Sibel Özkan’ın demokrasiye uygun hareket etmeyerek, karşısına aday çıkılmasına engellediğine savunarak Divan başkanlığından genel kurulun ileri bir tarihe alınmasını istedi.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Disk’in Didim Belediyesi işçilerine yok saydığına belirten Kürekçi “ Bir ay içinde sıkıştırılmış ve oyalanmış bir seçim yapıldı. Ben başkanım istediğime yaparım havasında bir seçime biz kabul etmiyoruz. Ben de delegeyim. Sekreter adayı olmak için başkanla görüştüm beraber çalışalım dedim. Gücümüze güç katalım dedik. Fakat bizim adımıza hiçbir seçim yapılmadan, önümüze sandık konulmasının önüne geçerek seçim yapılmasına engel oldu. Sekreterleri kendim seçeceğim edasına girdi. Divan başkanlığında Didim Belediyesi olarak seçimin ertelenmesine istiyoruz. “dedi. 

Divan başkanlığı tarafından talebi kabul edilmeyen Sıtkı Kürekçi ve arkadaşları “Bizi tanımayan başkanı, biz de tanımayız “ diyerek salonu terk ettiler ve sendikalarında başlayan istifaların önüne geçemeyeceklerine belirtiler.
Tek kişilik liste çıkarılmasına tepki gösterildiği Didim Belediyesi’nde 130 sendika üyesinin istifa ettiği ve istifaların arkasının geleceği ifade edildi.

aydinpost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.