Sendikadan, işçileri mutlu eden sözleşme! Sosyal haklar, ücret zammı oranında artacak

Sendikadan, işçileri mutlu eden sözleşme! Sosyal haklar, ücret zammı oranında artacak
Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde yetkili olan Türkiye Sağlık işçileri sendikası, çalışanları mutlu eden bir sözleşmeye imza attı

Kocaeli üniversitesinde Hastanesinde yetkili olan Türkiye Sağlık işçileri sendikası muhteşem bir sözleşmeye imza atarak çalışanların ve ailelerinin yüzünü güldürdü. Sendika ve Rektörlük arasında altı aydır pazarlık sürerken aynı zamanda KÇP (Kamu Çerçeve Protokolü-tüm kamu işçileri adına olan sözleşme) beklenildi ve üstüne günlük ücretlere zamlar alınarak işçiler adına güzel kazanımlar alındı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Kamu çerçeve sözleşmesi ile yükselen günlük ücretler sözleşme sonrası daha da yükseltildi. Sağlık-iş Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy, yapılan sözleşme sonrası Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Cantürk, Hastane Baş Müdürü Burhan Eres’e ve emeği bulunan yönetici temsilci üyelere teşekkür etti. 

SOSYAL HAKLAR ÜCRET ZAMMI ORANINDA ARTACAK

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Sendika, hastane bünyesinde farklı branş ve birimlerde çalışan işçiler için tek tek çalışma yaparak diğer sözleşmelerden farklı olarak tahsil farkı, risk alanlar farkı, iş primi, bayram, okul, aile, konut, yakacak, sosyal yardımı gibi bir çok yeni kazanımlara imza attı. Ayrıca alınan sosyal haklar ücret zamlarıyla aynı oranda yükselecek. Üniversite düzeyinde en iyi sözleşme olarak imzalanan bu sözleşme sonrası bazı işçilerin en düşük günlük çıplak ücret yevmiyeleri şöyle oldu: KÇP ile 725 TL olan günlük ücretlerin üzerine çıplak olarak sosyal haklar hariç; temizlik ilköğretim 730 + yüzde 4 iş primi 760 TL, güvenlik ilköğretim 805 + yüzde 5 iş primi 845 TL, sekreter ilköğretim 805 + yüzde 5 pirimi 845 TL, tekniker ön lisans 985 + yüzde 6 iş pirimi 1044 TL oldu. Bu rakamlar tahsil ve aile durumuna göre yukarı çıkmaktadır. Sözleşmenin, 2.altı ay yüzde 15 eğer enflasyon yüksek çıkarsa çıkan rakam, 3.altı ay yüzde 10 eğer enflasyon yüksek çıkarsa çıkan rakam, 4.altı ay  yüzde 10 eğer enflasyon yüksek çıkarsa çıkan rakamlarla yansıtılacak. Sözleşmede ayrıca Güvenlik kartları yenileme ücretleri kurum tarafından karşılanacak.

cagdaskocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum