Sendikadan yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması: YHS çalışanlarına memurluk sözü tutulsun

Sendikadan yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması: YHS çalışanlarına memurluk sözü tutulsun
27.10.2022 tarihinde Ankara/AKAR otelde Hürriyetçi Sağlık Sen’in de aralarında bulunduğu 14 sendika ve sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek gerçekleştirdikleri toplantıda “Bizde Varız Platformu” kuruldu.

Kamu Çalışanlarının ortak sorunlarının gündeme alındığı toplantıda belirlenen 21 Maddenin 2. sırasında yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan çalışanların bir defaya mahsus memurluk kadrosuna alınması hususu yer aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan sendikamızın genel başkanı Muhammet Birinci;

BİZDE VARIZ PLATFORMU KURDUK

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

14 sendika ve sivil toplum kuruluşu ile birlikte ilk kez bir araya gelerek “Bizde Varız” adı ile bir platform oluşturulduğunu, çalışanların talepleri üzerinde yapılan değerlendirmelerin ardından 21 madde üzerinde mutabakata varıldığını, her bir sendika ve sivil toplum kuruluşunun kendi ölçeğinde yürütecekleri çalışmalar ve etkinliklerin ardından 26 Kasım 2022 tarihinde Ankara Anıtpark’ta  geniş katılımlı bir miting düzenleyerek kamuoyu oluşturacaklarını ifade etti.

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI KALDIRILSIN

Hali hazırda kamu kurum ve kuruluşlarında toplam 110 bin civarında yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan çalışanlar bulunmaktadır. Bunların büyük çoğunluğu yükseköğretim seviyesinde eğitim görmüşlerdir. Yine büyük çoğunluğu THS ve GİHS gibi farklı sınıflarda görev yapan çalışanların görev yetki ve sorumluluklarını içeren hizmetlerde etkin bir şekilde görev yapmaktadır. Eğitim durumlarına uygun görevde yükselmeleri, hak ettikleri ve aynı zamanda çoğunun fiilen yürüttükleri kadrolara ilişkin özlük haklarından yararlanmak istemeleri en tabii haklarıdır. Bunun yanında, devletin asli ve sürekli hizmetlerini fiilen yürütmelerine rağmen yardımcı hizmetler sınıfında değerlendirilmeleri, mali ve özlük haklarının yardımcı hizmetler kadrosu üzerinden değerlendirilmesi adalet ve hakkaniyet ilkeleri ile bağdaşmayan bir durumdur.

VERİLEN SÖZLER ARTIK TUTULSUN

Farklı sınıflarda bulunan hizmetlerde görevlendirilen, lise ve yüksek okul düzeyinde eğitim görmüş olan yardımcı hizmetler sınıfı personelinin, zaman zaman idareler tarafından bu sınıfta bulunan tüm hizmetleri ifa etme zorunluluklarının bulunduğunu, görev tanımlarının bulunmaması nedeni ile her işin gördürüleceği personel olarak nitelendirilerek bu tür görevlere zorlandığını ifade eden sendikamızın  genel başkanı BİRİNCİ, yıllardır ayırımcılığa tabi tutulan, memurlarla fiilen aynı hizmeti yürütmelerine rağmen farklı sınıflarda olmalarından dolayı bir çok haktan yararlanamayan, idarecilerin iki dudağı arasına terkedilen  yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının memurluk kadrosuna geçirilmesi yönünde verilen sözlerin biz an önce tutulması ve çalışanların mağduriyetinin giderilmesini istedi.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
19 Yorum