Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Personeli 3. TİS Görüşmelerinde Özlük Haklarının İyileştirilme Bekliyor

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Personeli 3. TİS Görüşmelerinde Özlük Haklarının İyileştirilme Bekliyor
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Personeli 3. TİS Görüşmelerinde 4 Maddelik Özlük Haklarında İyileştirilme Talep Ediyor.

Sendikamiz ile Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü arasında 3. Toplu İş Sözleşmesi imzalanma sürecine girmiştir. Bugüne kadar 10 bin çalışanın istediği haklar açık ve net ama yine kısaca belirtilecek olursak olmazsa olmazlarimizdan bahsetmek istiyorum.

1)Personel ile ilgili işlemlerin mütevelli heyetinden alıp bakanlığa verilmesi

2)Kamu kurumu sayilmamiz

3) Geçişlerde her türlü haklarımızın başta kıdem tazminatı gibi haklarımızın hak kaybına uğramadan yapılması

4)Maaşların aktarılan periyodik paydan ayrılarak Genel Müdürlükçe merkezden yapılması

Bu dört maddenin imzalanmasını özellikle istiyoruz. Belirtmiş olduğumuz 2. madde olursa hepsi kendiliğinden gerceklesek. Sendika 3. sözleşmeyi yapacak ve bu sözleşmeden özlük adına bizlere birseyler katmasını bekliyoruz.  En basiti bir vakiftan diğer bir vakfa geçişlerde hakkimiz olan kıdem tazminatı onca mahkeme kararı olmasına rağmen genel müdürlükçe sıfırlanıyor. 

Kıdem tazminatı ile ilgili bu haksız durumun halledilmesi gerekir diye düşünüyorum. Sözleşmede sadece biraz ücretlerle ilgili  iyileştirilme olması bizleri tatmin etmeyecektir. Bu sözleşmede özlük adına beklenti içerisindeyiz. Sendika özlük haklarımızın ardında durduğunu net olarak ifade etmelidir.  Bu sefer hakkımız olan iyilestirilmenin yapılmasını bekliyoruz.

Kamubiz.comÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.