Talip Geylan, 7. Dönem Toplu Sözleşme Beklentilerini Madde Madde Açıkladı

Talip Geylan, 7. Dönem Toplu Sözleşme Beklentilerini Madde Madde Açıkladı
Kamu-Sen 1. Olağanüstü Genel Kurulunda konuşan Talip Geylan 7. dönem toplu sözleşme dönemine ilişkin beklentilerini şu şekilde açıkladı:

7. Dönem Toplu Sözleşmesi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk görüşmesi olacaktır. Bu nedenle her zaman olduğu gibi TKS olarak bu sürece büyük bir ciddiyet ve disiplinle hazırlanıyoruz. Ayrım gözetmeksizin tüm kamu çalışanlarının meselelerini masaya getireceğiz. Acil çözüm bekleyen sorunlarımızı ve memurumuzun anasının ak sütü gibi hak olan taleplerini Hükümetin ve kamuoyunu gündemine taşıyacağız.

Türkiye Kamu-Sen’in 2019’dan beri Memur Paketi olarak gündeme getirdiği hususların bir kısmı geride bıraktığımız dönemde hayata geçirildi. Ama hala çok eksiğimiz var.

1- Her şeyden önce memur maaşları belirlenirken işçilerle mukayese edilmesi yanlışlığından dönülmelidir.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

2- Statü hukuka sahip olan memurlarımızı işçi statüsünde çalışanlarla karşılaştırarak ücret belirlenmesi yapmak memurumuzun niteliğine hakaret anlamına gelmektedir.

3- Memurumuz; işe girerken, görevde yükselirken, yönetici olurken belli safhalardan geçen, işinin gerektirdiği mesleki nitelik ve teknik yeterlilikler aranan bir  statüye tabi görev yapan çalışan kesimidir. Dolayısıyla ülkemizin eğitimli ve nitelikli iş gücü olan kamu çalışanları hüviyetlerine mütenasip bit tutumu hak etmektedir. Toplu Pazarlık masasında muhataplarımızın dikkatine sunacağımız öncelikli hususları başında bu gelecektir.

4- Ek gösterge düzenlemesi geçen dönemde yasalaştırıldı ve büyük oranda Türkiye Kamu-Sen’in talepleri karşılık buldu. Ancak 1. Dereye inmiş tüm memurlarımızın ek göstergesinin 3600 yapılması talebinde ısrarcı olacağız. Nitekim bu konuda Sayın Cumhurbaşkanı da söz vermiş durumdadır. Takipçisi olacağız.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

5- YHS’lilerin kadro intibakının yapılması telem taleplerimizdendir. Kamudaki 110 bin civarındaki yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan meslektaşımızın yaptıkları işin niteliği v eğitim durumlarına göre Genel İdare Hizmetle sınıfına alınması talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz.

6- Türkiye Kamu-Sen’in önerisiyle hayata geçirilen Afet Tazminatı uygulamasının eksiklerinin giderilmesini istiyoruz. 11 ilin tamamına verilmesi, idari izinli olanlara da ödenmesi ve 6 ayla sınırlandırmadan kalıcı konutlar teslim edilinceye kadar uygulamanın devam etmesini istiyoruz.

7- Bayram İkramiyesinin kamu çalışanlarına da ödenmesi talebimiz kırmızı çizgilerimizden birisi olacaktır.

8- Refah payı uygulaması kalıcı hale getirilmesi, memurumuz enflasyon farkıyla sıfır zamma mahkum olmaktan kurtarılmalıdır. Oransal artış ve enflasyon farkının yanı sıra her artış döneminde büyüme oranında bir refah payı verilmelidir.

9- Sözleşmeli istihdam sonlandırılmalıdır.

10- Vergi dilimi %15’e sabitlenmelidir.

11- Enflasyon farkının aylık olarak maaşlara yansıtılması sağlanmalıdır.

12- Cumhurbaşkanının Mülakatı kaldıracağız sözü ivedilikle hayata geçirilmelidir. Mülakat ehliyetin, liyakatin, adaletin katilidir. MHP Liyakat Kurulu Yaşar Yıldırım

13-Önümüzdeki süreçte bir diğer önemli iştigal konumuz da 4688 sayılı sendika kanunun yeniden düzenlenmesi olacaktır.

14- Öncelikle toplu pazarlık masasında yer alan tüm sendika ve konfederasyonların imza ve itiraz yetkisine sahip kılınması esas olmalıdır. Kamu çalışanlarının geneline yönelik pazarlık süreci ile hizmet kollarına yönelik sözleşme süreci müstakil yürütülmelidir.

15- Tüm sendikal izin ve örgütlenme kısıtlamaları kaldırılmalı,

16- Kamu çalışanlarına grev ve siyaset hakkı tanıyan bir düzenleme hayata geçirilmelidir.

17- Toplu Sözleme masasını değerli kılacak tedbirler alınmalı, memurun toplu pazarlık masası bypass edilmemelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum