Toplu sözleşmede 227 teklif maddesi daha tasnif edildi

Toplu sözleşmede 227 teklif maddesi daha tasnif edildi
7. dönem toplu sözleşmede hizmet kolu bazındaki tekliflerin müzakeresine devam ediliyor.

7. dönem toplu sözleşmelerinde alınan karar uyarınca, oluşturulan alt komisyonlar sendikaların tekliflerini tasnif etmeye devam ediyor.

2 Ağustos 2023 tarihi itibariyle Büro Memur-Sen'in 135, Eğitim-Bir-Sen'in 72, Sağlık-Sen'in 109 teklifi olmak üzere toplam 316 teklif metni tek tek tasnif edilmişti.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

3 Ağustos 2023 Perşeme günü itibartiyle ise Bem-Bir-Sen'in 79, Birlik Haber-Sen'in 82 ve Kültür Memur-Sen'in 66 teklifi olmak üzere 227 madde tek tek tasnif edildi. Böylece 2 günde 543 madde tasnif ediliş oldu.

Yarın ve diğer günlerde kalan 5 sendikanın teklifleri ile genele yönelik teklifler müzakere edilecek.

Hizmet kolları bazındaki tekliflerin tasnif süreci 6 Ağustos'a kadar devam edecek. 4688 sayılı Kanun kapsamında olduğuna karar verilen tekliflerin kabul edlip edilmeyeceğine ise toplu sözleşme müzakere masasında Kamu İşveren Heyeti karar verecek.

Alt komisyon görüşmelerine, Kamu Görevlileri Sendikaları adına Ali Yalçın, Kamu İşveren Heyeti adına ise Faruk Özçelik katılıyor.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Toplu sözleşme takvimi
1 Ağustos'ta alınan karar gereğince, teknik heyetlerin 14 Ağustos’a kadar çalışmalarını sürdürmesi, 14 Ağustos’ta yapılacak genel görüşmede kamu tarafının teklifini sunması, 17 Ağustos’ta teklifin ve teknik heyetin oluşturacağı raporların müzakeresi, 21 Ağustos’ta ise müzakerelerin neticelendirilmesi için yapılacak toplantılar şeklinde devam edecek.

22 Ağustos’ta süreç kesinlik kazanacak. Toplu sözleşmenin imzalanması halinde karar Resmi Gazete’de yayınlanacak, anlaşma sağlanamaması durumunda ise 23-31 Ağustos tarihleri arasında Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na başvuru ve kurulun karar süreci gerçekleşecektir. 

Gazete Memur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
16 Yorum