Toplu sözleşmede flaş gelişme! Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda

Toplu sözleşmede flaş gelişme! Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi çerçevesinde görüşmek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na giriş yaptı.

Toplu sözleşme görüşmelerinde son toplantı bugün. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na geldi.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi dördüncü görüşmesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde başladı. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

UZLAŞMA SAĞLANIRSA ZAM ORANLARI BELLİ OLACAK

Uzlaşı olursa memur ve emeklisinin 2024-2025 yılını kapsayacak zam oranları belli olacak.

Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması halinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek.

11 üyeden oluşan kurul oy çokluğuyla karar alacak. 31 Ağustos'ta memur ve emeklisinin zam oranları belli olacak.

MEMUR-SEN YÜZDE 70 ZAM TALEP ETMİŞTİ

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 artış istemişti.

Konfederasyon, 2025 için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum