Toplu sözleşmede, memurlara harcırah müjdesi!

Toplu sözleşmede, memurlara harcırah müjdesi!
7. dönem toplu sözleşmede memurlara harcırah müjdesi geldi! 2024 yıında geçerli olacak düzenlemede memurun ev eşyasını görev yerine götürme şartı aranmayacak

7. dönem toplu sözleşemede harcırahlara ilişkin olarak getirilen düzenleme şu şekildedir:

"49. Yurt içi yer değiştirme masrafı
(1)Kamu görevlilerinin yurt içinde sürekli görevle başka yere naklen atanması hâlinde; yeni görev mahallinde göreve başlaması kaydıyla kendisine, 6245 sayılı Harcırah Kanununun 45 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentlerinde belirtilen unsurlar (atandığı yere günübirlik gidip gelenler ile ikametgâhının bulunduğu yere atananlar hariç olmak üzere), ev eşyasını yeni görev yerine fiilen taşıyıp taşımadığına bakılmaksızın eski memuriyet mahallinden yeni memuriyet mahalline kadar ödenir. "

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Harcırahlara ilişkin bu düzenleme yeni olup, nakli çıkan memur artık evini götürüp götürmediğine bakılmaksızın harcırah alabilecektir.

Hali hazırdaki düzenlemede sürekli görevlere bir yere nakli çıkan memurların yurt içi yer değiştirme masrafını alabilmesi için ev eşyasını yeni görev yerine fiilen taşıması şartı aranmaktadır. Bunun için de bir nakliye faturası şart koşulmaktadır.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Harcırah düzenlemesi ne zaman geçerli
Harcırah ödemesinde ev eşyasını yeni görev yerine fiillen taşıma şartı 2024 yılı başından itibaren kalkacaktır

gazetememur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum