Toplu sözleşmede uzlaşma maddeleri emekli memurları üzdü

Toplu sözleşmede uzlaşma maddeleri emekli memurları üzdü
Memur emeklilerine Temmuz’da yapılan zam oranının düşük tutulması sonrasında memurlar ile emekliler arasındaki maaş makası açılmıştı.

Emekliler aleyhine olan bu durumun düzeltilmesi için toplu sözleşme teklifinin 83’üncü maddesi ile gerekli düzeltmelerin yapılması talep edilmişti. Ancak kısmi uzlaşma maddeleri arasında bu konu yer almamaktadır.

Buna göre teklifle 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu’nun Ek 86’ncı maddesinin 1’inci fıkrasında yer alan “itibarıyla yapılan ödemeler toplamının % 6,34’ü oranında” ibaresinin “15.965 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda” olarak uygulanması talep edilmişti.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Getirilen düzenleme ile bütün emekli memurlara 15.965x0,509796 = 8.138,89 TL seyyanen ödeme yapılması da talep edilmişti. Bu talebin arkasında yatan neden ise temmuz zammında yaşanan mağduriyetin giderilmesiydi.

Yine teklifin aynı maddesinde emeklilere ödenmekte olan ek ödeme tutarının da 3 katı olarak uygulanması talep edilmişti. Uzlaşmaya varılan maddeler arasında emeklilerle ilgili bir düzenlemeye yer verilmemiştir. Haliyle memur emeklileri temmuz ayında yapılan memur zammının kendilerine yapılmaması nedeniyle mağdur olduklarını her platformda dillendirmişlerdi. Ümit ederiz ki toplu sözleşmede uzlaşmaya varılan maddeler arasında yer almasa da emeklileri de sevindirecek bir düzenleme hayata geçirilir.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Ahmet Ünlü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum