Toplu sözleşmeyle, öğretmen eğitim ödeneklerine zam kararı!

Toplu sözleşmeyle, öğretmen eğitim ödeneklerine zam kararı!
Öğretmenlerin eğitim ödeneği ne kadar olacak? Öğretmenlere eğitim ödeneği 2023 toplu sözleşme de zam kararı çıktı!

7. Toplu Sözleşme Toplantısında Yetkili konfederasyon Memur Sen'in eğitim kolu Eğitim Bir Sen'in talepleri arasında bulunan öğretmen eğitim ödeneklerine zam kararı neticelendi. 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Eğitim ödeneği yetmiyor!
Her sene eğitim öğretim sezonunun başında öğretmenlere verilen eğitim ödeneğinin bu sene zamlı olarak verilmesi fiyatlarının arttırılması bir süredir gündemde idi. Artan pahalılıkla beraber 2013 yılında 450 dolara denk gelen eğitim ödeneğinin şu an 50 dolara denk gelmesi ve artan ürün fiyatlarında eğitim ödeneğinin yetmediği ve arttırılması taleplerini beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz saatler içerisinde gerçekleşen7. Dönem Toplu Sözleşme toplantısında alınan kararla eğitim ödeneklerinde net bir karara ulaşıldığı belirtildi.

Toplu sözleşmede öğretmen eğitim ödeneklerine zam kararı!
Her sene eğitim öğretim sezonunun başında öğretmenlere verilen eğitim ödenekleri bu sene zam talebi ile gündeme geliyor. Öğretmenlerin artan maaliyetler ve artan pahalılıkta verilen eğitim ödeneğinin kırtasiye masraflarından neredeyse çoğunu karşılayamaması ile eğitim ödeneklerine zam talebi 7. Dönem Toplu Sözleşme toplantısında gündeme geldi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Yetkili konfederasyon Memur Sen'in eğitim kolu Eğitim Bir Sen'in toplantıda sunduğu talepler arasında bulunan öğretmenlerin eğitim ödeneğinin yükseltilmesi talebinde karar alındı. Toplantı sonucunda öğretmenlerin ödeneklerine zam yapılmasına ve yükseltilmesine karar verildiği açıklandı. Bununla beraber yapılacak zam oranının önümüzdeki günlerde netleşeceği bilgisi de paylaşıldı.

avazturk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum