Tüm memur ve emeklilere de öğrenim durumlarına göre 3600 ve 3000 ek gösterge verilmelidir

Tüm memur ve emeklilere de öğrenim durumlarına göre 3600 ve 3000 ek gösterge verilmelidir
Kıymetli takipçilerim en az bu internet sitesinde 5-6 tane 3600 ek gösterge ile ilgili yazılar yazdım .Sağ olsun bir çok arkadaşım yazılarımı paylaşarak destek oldular. Ama bizim istediğimiz şekilde olmadı bizler dört yıllık yüksek okul mezunların tamamına emeklilerde dahil 3600 ek gösterge verilmeliydi. İki yıllık ön lisans mezunları ve lise mezunlarına da 3000 ek gösterge pekala verilebilirdi.

Ama malesef sendika yönetimdeki arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu gelir uzmanlarından oluştuğu için son anda kendilerini 3600 ek göstergeye dahil ettirdiler tabi ki kendilerince çözüm bulunduğu için  başkaları için uğraşmaya gerek kalmadı uğraştık ama dahil ettiremedik dediler işin içinden sıyrıldılar. Bakın sağlık çalışanı doktorlara tüm personel bu haklardan  yararlanmalı dediler direndiler ve sanırım istediklerini aldılar. 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Evet kıymetli okuyucularım biz maliye çalışanlarına ve emeklilere bu haklar biran önce 3600 ek gösterge kademeli olarak verilmelidir. Biran önce ortaokul .lise . iki yıllık ön lisans mezunlarına ve dört yılık yüksek okul mezunlarına maaşlarına 2.000 TL civarında iyileştirme zammı verilmelidir. 

Aynı serviste aynı işi yapan gelir uzmanları yaklaşık 15.000 TL alırken dört yıllık yüksek okul mezunu 10.000 TL civarında almakta . Hani eşit işe eşit maaş diyenler burada sizler bir eşitlik görüyor musunuz ? Nerdeyse bir asgari ücret kadar fark var. 

İnanın bir çok arkadaşımız bu konuda mağdur olmuş durumdalar  bu mağduriyet ancak en kısa zaman diliminde maaşlarına iyileştirme yapılırsa mağduriyetleri biraz olsun giderilmiş olur. 2006 yıllarında gelir uzmanlarıyla memurlar arasında yaklaşık 650 TL civarında bir fark vardı her maaş zamlarında makas iyice açıldı oysa çok alana az düşük alana çok verilip bu makas bu kadar açılmazdı diye düşünüyorum. 

Tekrarda tüm çalışan ve emeklilere de öğrenim durumlarına göre 3600 ve 3000 ek gösterge verilmelidir.

NOT: Kamuda çalışmış 1.dereceden emekli ve çalışan tüm kamu personeline 3600 ek göstergeye dahil edilmelidir. Yoksa vicdanlar rahat etmez eşitlik ilkesine aykırı bir durum meydana gelir.

Saygılarımla..

SUAT FİDAN /GELİR İDARESİ PERSONELİ

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum