Tüm Memurlara En Az 1500 Lira Ek Zam Yapılması Gerekir!

Tüm Memurlara En Az 1500 Lira Ek Zam Yapılması Gerekir!
Çalışan Sendikalar Konfederasyonuna(Çalışan-Sen) bağlı Dem Toç-Sen (Demokratik Tarım Orman Çevre Çalışanları Sendikası) Dem Toç Sen Genel Başkan Yardımcısı İsmail TONKA, “kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapılmadan tüm kamu çalışanlarına ve emeklilere ek zam verilmesi gerekmektedir”

Dem Toç Sen Genel Başkan Yardımcısı İsmail TONKA yaptığı yazılı basın açıklamasında; giderek sürekli artan enflasyon karşısında memur ve memur emeklilerinin büyük maddi kayıplara uğradığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti.

Kamu Çalışanları Arasında Ayrımcılık Yapılmamalı!

Tonka, "6. Dönem Toplu Sözleşmesiyle memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2022'nin ilk altı ayı % 5, ikinci altı ayı için % 7 ve enflasyon farklarından oluşan artış yapılmıştı. Yapılan artışlar, sürekli artan enflasyon karşısında erimiş ve yapılan artışlar enflasyona yenik düşmüştür. Son dönemlerde birçok ürün ve hizmete yapılan fahiş zamlar alım gücünü düşürmüştür. Ortaya çıkan mağduriyetleri gidermek, enflasyona yenik düşen, temel ve vazgeçilmez harcamalar karşısında eriyen maaşlarını telafi etmek ve alım gücünü yükseltmek amacıyla memur ve emeklilere de bir destek paketi açıklanması ve kamu görevlilerine aylık 1500 lira ek zam verilmesi zorunlu hale gelmiştir. Artan milli gelirin adil bir biçimde paylaşılması, kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapılmadan tüm kamu çalışanlarına, emeklilere ek zam yapılması ve gelir dağılımında adaletin sağlanması için, mutlaka tüm kamu görevlilerinin maaşlarına enflasyona ezilmeyecek bir şekilde artış yapılmalıdır” dedi.

Yetkili Sendika Günah Çıkarma Peşinde!

Genel Başkan Yardımcısı İsmail TONKA, son olarak şunları söyledi. Yetkili sendika bilindiği üzere 6.Toplu Sözleşme sonrası “Büyük kazanım” paylaşımları yaparak, zafer çığlıkları atmışlardı. Yetkili Sendika, bugün kendileri bile yaptıkları hatanın farkına vardıkları için; son aylarda enflasyon, döviz kuru ve fiyatlardaki artışlar nedeniyle ekonomik kayba uğrayan kamu görevlileri için ilave ödeme istediklerini belirterek âdeta günah çıkarmışlardır. Kimse şunu unutmasın ki; memur ve emeklilerini enflasyona ezdiren, açlık ve yoksulluk sınırında yaşamalarına sebep olanlardan er ya da geç hesap sorulacaktır. Yeter artık! Memurun sabrı sınanmaktan vazgeçilmelidir. Çünkü sınanacak sabır kalmamış ve tükenmiştir. Sürekli artan enflasyon rakamlarının altında kalan memur ve emekli maaş zam oranlarının yeniden gözden geçirilerek; Türkiye’nin açıklanan büyüme rakamlarına orantılı olarak çalışanların üretimden gelen pay haklarının zam miktarı olarak maaşlara yansıtılmasını talep ediyoruz. Bu sebeple işveren olarak devletimizin memur ve emeklilerimize sahip çıkmasını, insanca yaşayabileceği bir ücret ödemelerini bekliyoruz” dedi. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum