Toplu Sözleşme ile tüm memurlara servis hizmeti verilsin!

Toplu Sözleşme ile tüm memurlara servis hizmeti verilsin!
Türk Büro-Sen: Toplu Sözleşme Hükmü; “Taşra Teşkilatlarında görev yapan kamu görevlilerinin, mesaiye geliş ve gidişlerinde servis hizmeti sağlanır.” 

TÜM KAMU GÖREVLİLERİNE SERVİS HİZMETİ VERİLMELİDİR

2. Dönem Toplu Sözleşmesinde hüküm altına alınan; “Bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların merkez teşkilatında görev yapan personele, mesaiye geliş ve gidişleri için servis hizmeti sağlanır.” Hükmü gereği merkez teşkilatlarında görev yapan kamu görevlilerine servis hizmeti sağlanmakta olup, kurumların taşra teşkilatlarında görev yapan kamu görevlileri servis hizmeti hakkından mahrum bırakılmıştır.

 6. Dönem Toplu Sözleşme Kanunun 24. Maddesine eklenen 2. Fıkra;

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

“Kamu kurum ve kuruluşlarının taşra birimlerinde var olan servis hizmetlerinden kamu görevlileri de aynı şekilde faydalanır” şeklindeki muğlak, yaptırım kabiliyeti bulunmayan, bu haliyle uygulanma imkanı da olmayan düzenleme nedeniyle taşra teşkilatlarında görev yapan kamu görevlileri, servis hizmetinden mahrum bırakılmıştır.

Adı geçen düzenlemeye dikkatlice bakıldığında; bizim bu yetkili Sendikaya, neden “beceriksiz” dediğimiz görülmektedir.

Türk Büro-Sen olarak diyoruz ki, Toplu Sözleşme Hükmü;

“Taşra Teşkilatlarında görev yapan kamu görevlilerinin, mesaiye geliş ve gidişlerinde servis hizmeti sağlanır.” 

Şeklinde düzenlenmelidir.

Türk Büro Sen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.