Türk Eğitim-Sen'den 3600 ek gösterge açıklaması

Türk Eğitim-Sen'den 3600 ek gösterge açıklaması
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 02.10.2019 tarihinde Bolu Şube’nin yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Başkan Geylan açılış koşmasında, 'Sadece 4 meslek grubunun ek göstergelerini yükseltip, diğerlerini kapsam dışında bırakırsanız, çalışma hayatında huzuru bozarsınız.' dedi.

Sadece 4 meslek grubunun ek göstergelerini yükseltip, diğerlerini kapsam dışında bırakırsanız, çalışma hayatında huzuru bozarsınız.

Ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulunan Geylan, bu sözün hala yerine getirilmemiş olmasını eleştirdi. Sadece 4 meslek grubunun değil, tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin düzenlenmesi ve yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden faydalanmasını istediklerini ifade eden Geylan, bu konuda hazırladıkları yasa teklifinin Mustafa Kalaycı marifetiyle TBMM’ye iletildiğini kaydetti. “Sadece 4 meslek grubunun ek göstergelerini düzenler, diğerlerini kapsam dışında bırakırsanız, çalışma hayatında huzuru bozarsınız” diyen Geylan, “Bu konu hakkında da sosyal medya çalışması yapacağız ve gündem oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndan doğan haklarımız baki kalmalıdır.

Genel Başkan Geylan, Bakanlıktan aldığı bilgiye göre Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkmak üzere olduğunu söyledi. Geylan, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmasını desteklediklerini ifade ederken, kaygılarını da paylaştı. “Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım” diyen Geylan, öğretmenlerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndan doğan haklarının baki kalması gerektiğini belirtti.

Genel Başkan, bu kanunda 3600 ek gösterge, adil bir yönetici atama yönetmeliği, kariyer basamakları, öğretmenlere uygulanan şiddet olayları nedeniyle önleyici tedbirlerin yer alması gerektiğini bildirdi. Geylan, “Kariyer basamakları belirlenirken 10 yılını dolduran öğretmenlere uzman, 20 yılını dolduran öğretmenlere de başöğretmen unvanı verilmelidir; yazılı sınav yapılmamalıdır” dedi.

İl içi tayinlerde sıra sisteminin yeniden çalıştırılması ve 50 km mesafesi ile ilçe emri uygulaması getirilmesiyle yaşanan sorunlar çözüme kavuşturulacaktır.

İl içi özür grubu mağdurlarının feryatlarına dikkat çeken Genel Başkan, “Aralarında yüzlerce km mesafe bulunan il içi özür grubu mağduru meslektaşlarımızın feryadına aylardır kulaklar tıkanıyor. Nihayet, bir çalıştay yapılacağı duyuruldu. Aslında problem de çözüm de belli. Ama olsun; aylardır yükselen sese karşılık verilmesi de olumlu bir gelişmedir.

İl içi tayinlerde sıra sisteminin yeniden çalıştırılması ve 50 km mesafesi ile ilçe emri uygulaması getirilmesiyle yaşanan sorunlar çözüme kavuşturulacaktır” diye konuştu.

Genel Başkan ayrıca Diyarbakırlı annelerin eylemine destek verdiklerini ifade etti. Geylan, “Bölücü terörün karşısında kim duruyorsa, ona desteğimiz tamdır” dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum