Türk Sağlık-Sen: Memur maaşları eriyor

Türk Sağlık-Sen: Memur maaşları eriyor
Türk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, “Ek zam ve refah payı uygulamaların kamu çalışanlarının maaşlarının erimesini önlemesi adına hayata geçirilmesini de mutlak bir zaruret olarak görüyoruz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz mayıs ayında, işçi ücretlerine 2023 yılının ocak ayından itibaren yapılacak artışlardan hareketle, Temmuz’da en düşük dereceli memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltileceğini ifade etmesine ilişkin Türk Sağlık-Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek’ten açıklama geldi. Özübek: “Cumhurbaşkanımızın açıklamasını, memur maaşlarında yaşanan erimenin ve alım gücündeki düşüşün telafi edilmesi konusunda irade ortaya konulmuş olması nedeniyle önemli ve değerli görmekteyiz.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Yapılacak düzenlemenin tüm kamu çalışanlarını memnun edecek bir düzeyde olması, maaşları kısa süre içerisinde yoksulluk sınırının üzerine taşıyacak bir süreci başlatması şarttır. Kamuda şu çalışanlar bu ücreti alıyor türünden mukayeseler yerine ‘Kamu çalışanlarının hakkı yoksulluk sınırı üstünde ücrettir ve bu mutlaka sağlanmalıdır’ çizgisinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Kamuda nitelikli hizmetin sunucusu olan kamu çalışanlarının elbette ki ücret skalasında hak ettikleri yeri mutlaka almaları gerektiğini savunuyoruz. Sağlık çalışanlarının taban, teşvik, destek ve nöbet ücreti gibi maaş dışı tüm ödemelerinin makul bir seviyeye çıkartılması ücretler noktasında yapılması gereken bir diğer önemli adımdır. Bu konuda da Sağlık Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz.

“Ücretler noktasında bakışımız bu denli nettir. Israrla vurguladığımız gibi temmuz ayında yapılacak maaş artışında öncelikli talebimiz bu düzenlemenin sosyal taraflarla bir araya gelerek yasalaştırılması ve tüm kamu çalışanlarının memnun edecek ortalama memur maaşının yoksulluk sınırına getirecek bir düzenlemenin hayata geçmesidir. Buna göre öncelikle en düşük dereceli memur maaşını 22 bin TL’ye yükseltecek artışlar bütün memurların maaşlarına aynı şekilde uygulanarak maaşlardaki erime telafi edilmeli, ardından enflasyon farkı ve 2023’ün ikinci yarısı için kararlaştırılan %6’lık zam verilerek maaş artışları sağlanmalı, kamu çalışanlarının büyümden ve refahtan pay alması için üzerine refah payı ödemesi eklenmelidir.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Türkiye Kamu-Sen olarak önerilerimizin karşılık bulması halinde memurlarımızın yaşadığı kayıplar karşılanacak, 2023 yılı için nitelikli bir maaş artışı yapılmış ve kamu görevlilerinin alım gücü yükseltilmiş olacaktır. Bu yolla yeni hükümetimiz de güzel bir başlangıçla Türk Yüzyılı’na uygun bir kamu yönetimi anlayışı için ilk adımı atmış olacaktır” ifadelerini kullandı.

boluolay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum