Uzman çavuşlara 3600 ek gösterge ve kadro verilmesi Meclis gündeminde

Uzman çavuşlara 3600 ek gösterge ve kadro verilmesi Meclis gündeminde
Askerİ Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine söz alan Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, uzman çavuşlara beylik tabancası, 3600 ek gösterge ve kadro verilmesini dile getirdi

AYHAN EREL (Aksaray) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; görüşmelerimiz neticesinde sayıları 100 binleri aşan kahraman evlatlarımız, uzman çavuşlarımız yıllardır biriken sorunları, yaşadıkları mağduriyeti sizlerle birlikte bize de defalarca ilettiler. Bu sorunlar hakkında uzman çavuşlara hakları konusunda söz verilmiş olmasına rağmen bugüne kadar bu sözlerin yerine getirilmediği, yine görüşmekte olduğumuz kanun teklifinde uzman çavuşlarımızın beklentileri maalesef karşılanmamış ve yine mağduriyetlerini yaşamaya mahkum edilmişlerdir. Doğu da beş yıl görev süresini tamamlayan uzman çavuşlar, doğu görevini tamamladık sevincini yaşamadan kaydırma birliklere verilerek tekrar doğuda görev yaptırılmaktadır. 

Uzman çavuşlara 3600 ek gösterge talebi

Subay ve astsubaylarımız rahatsızlandığında iki yıla kadar rapordan faydalanırken en çok şehit ve gazi veren uzman çavuşlarımız üç aylık raporu geçtikleri takdirde sözleşmeleri feshedilmektedir. Kahraman uzman çavuşlarımızın kaderi bürokratik hiyerarşinin kaderine terk edilmiş durumdadır. Savaşta ve cephede en önde olan kahraman uzman çavuşlarımız, ödülde ise en arka sıradadır. Kahraman vatan evlatları uzman çavuşlarımız atama yönetmeliğinin, 3600 ek göstergenin, sağlık yönetmeliğinin olmamasından dolayı mağduriyet yaşamaktadırlar ve bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini beklemektedirler.

Uzman çavuşlara kadro verilsin

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; uzman çavuşlarımız Türk ordusunun mensubu olmalarına rağmen maalesef orduevlerine girememektedir. Evli personel, eşinden ve çocuklarından uzun zaman ayrı kalmaktadır. Uzman erbaşlara bekçiye verilen haklar verilmemektedir. Bekçilerimize sağlanan haklar kadar bu kahraman evlatlarımıza da bu hakların sağlanmasını beklemekteyiz. Uzman çavuşlarımızın bize ilettiği bir konu ise kendilerine beylik tabancası verilmemesi. Uzman çavuşlarımız için kadro verileceği her seferinde dile getirilse de kadro sözü verilse de uzman çavuşlarımız kadrolarını alamamışlardır. Evli uzman çavuşlarımız eşi doğum yapmadan önce babalık iznine gönderilmemektedir ancak eşi doğum yaptıktan sonra, hastane doğum raporunu gönderdikten sonra babalık iznine gönderilmektedir. Bu kahraman evlatlarımıza muayene sonucunda doktor tarafından otuz veya kırk beş günlük rapor verildiğinde, raporun üzerinde “Evinde geçirmesi uygundur.” yazılmadığı takdirde kışlada geçirmek zorunda kalmaktadırlar.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum