Uzman Çavuşlara seyyanen zam ve kadro talebi Bakan'a sunuldu

Uzman Çavuşlara seyyanen zam ve kadro talebi Bakan'a sunuldu
TUZED Genel Başkanı Ömer Doğan, yeni Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya uzman çavuşların sorunların iletti

Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan, yeni Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya hayırlı olsun dileklerini ileterek, uzman çavuşların sorunlarına çözüm beklediklerini söyledi. 

Doğan, “Uzman çavuşların mesleki güvenceye kavuşturulması ve emekli olmuş uzman çavuş arkadaşlarımıza seyyanen bir derece verilmesi olmak üzere arkadaşlarımızın özlük haklarında iyileştirmeler bekliyoruz” dedi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Tüm Uzmanlar ve Emekliler Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer Doğan, yeni Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya hayırlı olsun dileklerini ileterek, uzman çavuşların sorunlarına çözüm beklediklerini söyledi. Doğan, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan yaklaşık 215 bin uzman çavuş ve emekli arkadaşlarımızla yeni Millî Savunma Bakanımız Yaşar Güler ve yeni İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya öncelikle görevlerinde başarılar diliyoruz. Onlardan bu camia, olumlu haberler bekliyor. Uzman çavuşların mesleki güvenceye kavuşturulması ve emekli olmuş uzman çavuş arkadaşlarımıza seyyanen bir derece verilmesi olmak üzere arkadaşlarımızın özlük haklarında iyileştirmeler bekliyoruz. Bakanlarımıza yeni görevlerinde başarılar dilerken mağduriyetlerimize duyarsız kalmamalarını beklediğimizi de duymalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖZLÜK HAKLARIMIZ İYİLEŞTİRİLMELİ”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Doğan, bugüne kadar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan ve emekli olan tüm uzman çavuşların özlük haklarının iyileştirilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi yönünde mücadele ettiklerini ve edeceklerini ifade etti. Doğan, “Devletimizin, Millî Savunma Bakanlığımızın uzman çavuşları muvazzaf statüye geçirerek bizlerin mesleki güvenceye kavuşturulmasını istiyoruz. Bunun haricinde 2016 yılında emekli olan uzman çavuşlarımıza verildiği gibi emekli arkadaşlarımıza seyyanen zam verilmesini talep ediyoruz. Bunun yanı sıra bir defaya mahsus uzman çavuş arkadaşlarımıza intibak yapılarak seyyanen bir derece verilmesini istiyoruz” dedi.

“ÜCRETİ MUKABİLİNDE KONTENJAN AYRILMALI”

Emekli birçok arkadaşlarının bir evi bulunmadığını kaydeden Doğan, TOKİ’nin yapmış olduğu sosyal konut projelerinden emekli uzman çavuşlara ücreti mukabilinde kontenjan ayrılmasını istedi. Ayrıca uzman çavuşların da orduevleri gibi sosyal tesislerden faydalanması gerektiğini söyledi. Doğan, “Uzman çavuşların mesleki güvenceye alınması Millî Savunma Bakanlığı’nın bütçesine bir TL bile külfet getirmiyor. Böylelikle TSK, nitelikli personelinden de mahrum kalmamış olacak. Uzman çavuşların muvazzaf statüye geçirilmesini bekliyor ve talep ediyoruz. 2016 yılında emekli olmuş, birinci dereceye düşememiş astsubaylarımıza devletimiz seyyanen bir derece vererek, bir dereceye düşemeyen personelin bir dereceye düşmesinin önünü açmıştır. Bizler de uzman çavuş kardeşlerimize emekli olmuş, resmen emekli edilmiş 6000 sayılı kanun mağduru arkadaşlarımıza seyyanen bir derece verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum