Uzman isim açıkladı! Emekli ve memur maaşlarında ilk 6 aylık zam oranı ..

Uzman isim açıkladı! Emekli ve memur maaşlarında ilk 6 aylık zam oranı ..
Emekli ve memur zammı için belirleyici olacak 2022 yılının ilk 4 ayı için enflasyon rakamları belli oldu. İktisatçı Mustafa Sönmez ise, emekli ve memurun ilk 6 aylık zammının yüzde 51,5 olacağı tahmininde bulundu.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, nisan ayında enflasyon yıllık bazda yüzde 69,97'e yükseldi. 

Nisan ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından memur ve emekli maaşları için zam oranı 6 aylık enflasyon oranıyla belirlenirken, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2022 Temmuz zammı da netleşecek.

İKTİSATÇI MUSTAFA SÖNMEZ'DEN YÜZDE 51,5 TAHMİNİ
Emekli ve memur zamlarına ilişkin tahminleri sosyal medya hesabından paylaşan İktisatçı Mustafa Sönmez, ''Memur maaşları, toplu sözleşmede belirlenen 6 aylık TÜFE oranında artırılıyor, 6 ay sonunda, TÜFE, daha yüksek ise farkı ödeniyor ve gelecek 6 ayın enflasyon tahmini ekleniyor. Bu durumda ilk 6 ayın TÜFE'si yüzde 52 olursa, yüzde 7,5 çıkarılacak, yüzde 7 eklenecek: yüzde 51,5 ediyor'' ifadelerine yerdi.

MAYIS VE HAZİRAN ENFLASYONU BEKLENİYOR
Nisan ayıyla birlikte TÜFE endeksinin 4 aylık enflasyon oranını yüzde 24,71 olarak kayıtlara geçti. Bu rakama mayıs ve haziran enflasyon rakamları da ilave edilecek. Bundan sonraki aylarda oranlar sıfır bile çıksa 24,71 maaş zammı kesinleşti.

TEMMUZDA YÜZDE 7 TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI
Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 7.5 oranında toplu sözleşme zammı almışlardı. Temmuzda ise yüzde 7 oranında toplu sözleşme zammı alacaklar.

gerçekgündem

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.