Veteriner hekimlerden 7200 ek gösterge ve özlük hakları talebi

Veteriner hekimlerden 7200 ek gösterge ve özlük hakları talebi
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi(TVHB) 29 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla Ankara, Ulus Meydanında basın açıklaması düzenledi.

Prof. Dr. Murat Arslan, veteriner hekimlerin birçok alanda çalıştığını özellikle kamuda çalışan veteriner hekimlerin yaklaşık 30-35 yıldır yaşadığı hak kayıplarına dikkat çekerek, kamuda çalışan veteriner hekimleri için talepte bulundu.

“FARKLI MESLEK GRUPLARINA VERİLEN HAKLAR VETERİNER HEKİMLERE VERİLMEDİ”
TVHB adına basın açıklamasını gerçekleştiren Arslan, veteriner hekimlerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Arslan, “1949 yılında beri her yıl için alınan iki aylık fiili hizmet zammı, 2006 yılında “diğer sağlık mesleği mensuplarına verilmediği için “Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır” gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi tarafından sonlandırılmış, ancak diğer meslek gruplarına verilmesine rağmen veteriner hekimler Anayasa karşısında eşit sayılmamış ve hakları iade edilmemiştir. Veteriner hekimler sağlık sınıfında olmasına rağmen 2018, 2022 ve 2023 yıllarında doktor ve diş hekimlerine emeklilikte ek ilave haklar verilmesine rağmen, veteriner hekimler kapsam dışı tutulmuşladır. Emekli maaşında en az 9000 TL farklılıklar meydana gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“İNSANCA YAŞAM VE ÇALIŞMA HAKKI İSTİYORUZ”
Arslan, “Kanunda uzman veteriner hekimlerden ise hiç söz edilmemektedir. Teknik sınıflara verilen arazi tazminatı veteriner hekimlere verilmemektedir. Tüm bu hak kayıpları sonucu, sağlık hizmeti sınıfındaki diğer mesleklerle maaş uçurumu oluşmuş, 5 yıl eğitim alan veteriner hekimlerle Tarım ve Orman Bakanlığında beraber çalıştığı diğer meslek mensupları aralarına da ciddi farklar oluşmuştur. Önemle belirtmek isteriz ki; diğer mesleklerle yapılan kıyaslama sadece kayıplarımızın açıkça anlaşılması için yapılmıştır. Büyük bir fedakarlıkla çalışan tüm meslek mensuplarının daha insanca yaşam ve çalışma şartlarını hakkettiklerine gönülden inanıyoruz” dedi.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
“VETERİNER HEKİMLERİN EK GÖSTERGESİ 7200’E ÇIKARILMALIDIR”
Arslan, fiili hizmet zammının ayrım olmadan bütün veteriner hekimleri kapsayacak şekilde her yıl için en az iki aylık olmak üzere iade edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Emekli veteriner hekimlere 30 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay emekli aylıklarıyla birlikte ilave ödeme yapılmalıdır. Veteriner hekimlerin ek göstergesi 7200’e çıkarılmalıdır” diye konuştu.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.