Yeni Torba Yasa Meclise geliyor! İşte detaylar...

Yeni Torba Yasa Meclise geliyor! İşte detaylar...
Çalışma Bakanlığı bünyesinde yoğun mesai başladı. Seçim sonrası başlayan yoğun mesaide gündemde çözülecek birçok konu var.

Kabine değişikliği geçen hafta geldi ve Çalışma Bakanlığı görevine Vedat Bilgin'in yerine Vedat Işıkhan getirildi. Çalışma Bakanlığı'ndaki görev değişikliğinden sonra çözüm bekleyen birçok sorun ve seçim müjdelerinin gündeme getirilmesi beklenmeye başlandı. Milyonlarca vatandaş, kadro maaş zamları, emeklilik düzenlemesi gibi sorunların çözümünü beklerken Çalışma Bakanlığı'nda ilk işlerin ne olacağı konusunda bir açıklama geldi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANIYOR

Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam için asgari ücret tespit komisyonu bu ay toplanacak. Önümüzdeki hafta yapılması beklenen ilk toplantının ardından 2 toplantı daha olacak ve ay sonunda yapılacak son toplantı ile asgari ücret belirlenecek. Kulislerde 11 bin lira civarında bir rakamın konuşulduğu belirtiliyor.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI

Emeklilere de bir maaş zammı düzenlemesi gelecek. Bilindiği üzere seçimlerden önce emeklilerin en düşük maaşı 7 bin 500 liraya çıkarılmış, ancak 7500 TL'nin üzerinde maaş alan emeklilere bir düzenleme gelmemişti. Yapılacak yeni düzenleme ile emeklilere kademeli zam yapılacak. Maaş miktarına göre yapılacak zamlarda 7.500 TL - 10.000 TL arasına ayrı, 10 bin-15 bin TL arasına ayrı, 15 bin -20 bin TL arasına ayrı ve 20 bin TL üzerine ayrı oranda zamlar yapılacak ve emeklilerde maaş adaleti sağlanacak.

MEMUR MAAŞ ZAMMI

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Emeklilere yapılacak zammın torba yasa ile gelmesi, aynı torba yasada memurların en düşük maaşının 22 bin liraya çıkarılmasına dair kararın da yer alması bekleniyor.

EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ GELİYOR

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Seçimlerden önce tüm memurlara verilen ek gösterge zammı için de çalışmalar yapılacak ve 1 .dereceye yükselen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmesine dair düzenlemeler meclise gelecek.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK VE YENİ EMEKLİLİK SİSTEMİ

Aile Koruma Programı devreye alınacak ve bu program ile birlikte ev hanımlarına emeklilik ile sigorta yapılacak. Ev hanımlarının primlerinin 3'te biri devlet tarafından verilecek. Bu program kapsamında çocuk sayısına göre erken emeklilik de olabilecek.

EV HANIMLARINA BAYRAM HARÇLIĞI

Haber Global'in iddiasına göre ev hanımlarına bayramdan önce 1000 liralık bayram harçlığı verilmesinin de gündemde olduğu iddia edildi. 

BAĞKUR DÜZENLEMESİ

Seçimlerden önce Erdoğan tarafından müjdesi verilen Bağkur prim düzenlemesi de gelecek. 9 bin gün yerine prim gün sayısı 7 bin 200'e düşürülecek.Bağkurlular 5 yıl daha erken emekli olacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİ ARTABİLİR

Emeklilere bayramda ödenen 2 bin liralık bayram ikramiyesinin 2 bin 500 ya da 3 bin liraya çıkarılabileceği bildirildi.

YENİ TORBA YASA GELİYOR

Tüm bu düzenlemeleri bünyesinde barındıran bir torba yasa hazırlığı olduğu belirtiliyor. Torba yasanın kısa sürede meclise gelmesi bekleniyor.

halkınsesi.com.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
31 Yorum