10 İlde Daimi İşçi Maaşlarına REKOR Artış!

10 İlde Daimi İşçi Maaşlarına REKOR Artış!
Ocak 2024'te ülkemizin çeşitli illerindeki işçi maaşlarına önemli zamlar sağlandı. 31 Mart yerel seçimler öncesi belediye yönetimi ve işçi sendikaları arasında imzalanan toplu iş sözleşemeleri ile işçilerin ekonomik durumlarında büyük iyileşmeler sağlıyor

İşçilere yönelik TİS görüşmeleri hız kesmiyor. 2024 Ocak -Temmuz dönemini kapsayan ek protokollerle işçilere özel zamlar yapılarak maaşlarda artışlar söz konusu...

10 ilde gerçekleştirilen artışlar, işçilerin maaşlarında ciddi bir yükselişe neden oldu. İşte bu iller ve yapılan toplu sözleşme anlaşmalarının detayları:

Zonguldak Saltukova Belediyesi tarafından işçilere yapılan yüzde 60 zamla en düşük maaş 27 bin lira oldu.

Denizli Acıpayam Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi ile işçilere yüzde 40’ın üzerinde maaş artışı sağlandı. Belediyede işçilerin en düşük maaşı ise yaklaşık 25 bin lira olacak.

Manisa Yunusemre Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalanarak belediyede çalışan işçilerin maaşlarına yüzde 56 oranında zam yapıldı.

Zonguldak Çaycuma Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasındaki TİS görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Buna göre 696 KHK ile daimi işçi statüsüne geçen işçilere ortalama %52 zam yapıldı.

Çankırı Kurşunlu Belediyesinde çalışan işçi maaşları en düşük 26.000 TL yapıldı.

Bilecik Söğüt Belediyesi’nde görev yapan kadrolu personelin maaşlarına ve belediye şirket çalışanlarının ücretlerine yüzde 70 zam yapıldı.

Çorum İskilip Belediyesinde işçilere %90 zam yapıldı.

Mamak Belediyesi ile Hizmet-İş ve Öz Güven-Sen arasındaki toplu iş sözleşmesi imzalandı.. Sözleşmeyle işçilerin yevmiye ücretlerinde 1 Ocak itibarıyla yüzde 50 düzeyinde iyileştirme sağlandı.

Konya Karapınar Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında işçilerin memnuniyetini artıracak 2024-2025 yılı toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kayseri'de Belediye İşçileri İle Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.