Bakan Işıkhan'dan SON DAKİKA açıklamalar: Memur zam oranı, 3600 ek gösterge, asgari ücret, esnek çalışma

Bakan Işıkhan'dan SON DAKİKA açıklamalar: Memur zam oranı, 3600 ek gösterge, asgari ücret, esnek çalışma
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge, memur zammı oranı, esnek çalışma ve 2024 asgari ücret hakkında son dakika açıklamalarında bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 bütçesine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunumda asgari memur zam oranları, esnek çalışma, 3600 ek gösterge ve asgari ücrete ilişkin de açıklamalar yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bakanlığının 2024 bütçesine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunumda şu ifadelerde bulundu:

Asgari ücret açıklaması:

Işıkhan, 2024'te geçerli olacak asgari ücret için “Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyorum" dedi.

ESNEK ÇALIŞMA

Işıkhan, Esnek çalışma biçimlerini yaygınlaştıracaklarını ifade ederek sosyal güvenlik mevzuatını yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getireceklerini, prim borçlarının takip ve tahsilat süreçlerini etkinleştireceklerini belirtti.

3600 ek gösterge düzenlemesi

Işıkhan, birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesini hayata geçireceklerini şu sözlerle ifade etti:

"Öğretmenler, sağlık çalışanları, polisler ve din görevlilerinin ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesinin yanı sıra uzman jandarma ve uzman erbaşlar, avukatlar, şube müdürleri, müdürler ve müdür yardımcıları ile taşra uzman ve denetmenlerinin de ek gösterge rakamları 3600'e yükselmiştir. Yine bazı istisna unvanlarda daha yüksek veya daha düşük artış olmakla birlikte tüm kamu görevlilerinin ek gösterge rakamları 600 puan artırılmıştır. Bununla beraber, birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak hayata geçireceğiz."

Memur maaşı zamları

Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum