Hangi il müdürü görevden alınacak? İşte ayrıntılar...

Hangi il müdürü görevden alınacak? İşte ayrıntılar...
Seçimlerin ardından hangi il müdürlerinin gidici oldukları konuşuluyor. Çanakkale'de kim görevden alınacak kim görevine devam edecek?

Çanakkalekalem.com'da yer alan habere göre bazı il müdürlerine yol göründü. Haberde Rektör ve il tarım müdürünün ardından kültür müdürü, çevre müdürü ve il özel idare genel sekreterinin görevden alınabileceği, ancak milli eğitim ve il sağlık müdürünün koltuğunu koruyacağı bildiriliyor.

Her seçimin ardından kamuda gidiciler ve yerini koruyan müdürler konuşulur. Seçim bitti, herkes yerine yerleşti. Şimdi kim gidiyor kim kalıyor, sizin için kulisleri dolaştık ve bakın neler öğrendik. İşte ayrıntılar.

Çanakkale’de ilk giden isim Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat oldu. Ardından yakın zaman içinde Tarım İl Müdürü gitti.
İşte bu gidişler “sıra kimde” sorusunun yanıtını aranıyor.

Gerçekten sıra kimde ?

Kamu ve siyasi kulislere göre, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin’in gideceği konuşuluyor.
Ne kadar doğru bilinmez ama kulisler bu üç ismin gideceği yönünde fikir birliğine varmış görünüyor.

Gidebileceği yönünde konuşulan diğer isimlerden İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk’ün yerinde gözü olanlar hayal kırıklığına uğraşacak. 14 Ekim’de sözleşmesi bitecek olan Baştürk olağanüstü bir durum olmazsa yeniden İl Sağlık Müdürü olarak sözleşme imzalayacak.

14 Ekim 2023 tarihinde sözleşmeleri bitecek olan İl Sağlık Müdürlüğü Başkanlarının (İl Müdür Yardımcıları) sözleşmeleri yenilenir mi yoksa yeni isimler mi gelir orası çok net değil; ancak en az iki başkanın sözleşmesi yenilenmeyecek.

İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ın da yerinin değişme ihtimali üzerinden konuşan kulisler yanılıyor olabilir. Yılmaz, çok büyük bir aksilik olmazsa yerinde kalıyor. Bu koltukta gözü olanlar, kulis yapanlar boşuna uğraşmış olacak. Yılmaz yeri sağlam olan bürokratlardan.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Keser'in de yerinin sağlam olduğu dile getiriliyor.

Yine kulisler Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan da görevine Çanakkale’de devam edecek bürokratlar arasında yer alıyor.

Çalışkan ve üretken personele kimse dokunamaz

Peki kulislerin konuştuğu, neredeyse “kim gider kim kalır” kazı kazanı oynandığı şu günlerde Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider’den bu konuda bir açıklama istedik. Gider, çalışan kamu personeline kesinlikle dokunulmasına izin vermeyeceğini belirterek “Doldur boşalt yok. Çalışkan, üretken ve uyum içinde bizim hızımızda çalışan arkadaşlarımız bizimle birlikte yol yürümeye devam eder. Senin adamın, benim adamım yok. Kriterimiz çalışkan ve üretken olmak” dedi.

Kim gider kim kalır sorusuna ise Gider “kamu personeli üzerinden şu gider bu kalır demeyi uygun bulmam. Kriterimiz çalışkan ve üretken olmak. Buradan herkes kendine pay çıkarabilir” diyerek her hangi bir kurumu işaret etmedi ancak kulisler adı geçen kurum ve isimleri konuşmaya devam ediyor. Bakalım, kim kalacak kim gidecek ?

canakkalekalem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum