İlçe müdürü ve şube müdürü maaşlarını etkileyecek teklif Meclis'e sunuldu

İlçe müdürü ve şube müdürü maaşlarını etkileyecek teklif Meclis'e sunuldu
Kamu kurumlarında görev yapan ilçe müdürü ve şube müdürlerine makam tazminatı hakkı tanınması Meclis gündemine taşındı.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile kamudaki şube müdürü ve ilçe müdürlerinin maaşlarında artış sağlanacak. Milletvekili Gürer'in şube müdürü ve ilçe müdürlerine makam tazminatı verilmesini istediği kanun teklifi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ekte gerekçesi ile birlikte sunulmuştur. Gereği için arz ederim. 09.10.2023 Ömer Fethi Gürer Niğde Milletvekili

GENEL GEREKÇE

Kamu kurum ve kuruluşlarının etkin bir şekilde işlemesi için önemli bir rol oynayan şube müdürleri, organizasyonların temel taşlarından birini oluşturmaktadır. Mevzuata hâkimiyetleri, deneyimleri ve bilgi birikimleri sayesinde, vatandaşların karşılaştığı sorunların çözümü konusunda önemli birer rol üstlenmektedirler.

Şube müdürü unvanına atanabilme şartları, belirli bir hizmet süresi ve başarıyla tamamlanması gereken yazılı ve sözlü sınavlarla belirlenmiştir. Bu süreç, nitelikli bir şube müdürü olabilmek için oldukça titiz ve zorlu bir eğitim ve deneyim gerektirir. Ancak, son zamanlarda yapılan düzenlemeler sonucu, şube müdürleri ve diğer müdürler, makam tazminatı ve görev tazminatından mahrum bırakılmıştır. Bu durum, kamu kurumlarında çalışan bu kritik pozisyonlardaki profesyonellerin motivasyonunu düşürmekte, adaletsizliğe neden olmakta ve çalışma barışını tehdit etmektedir.

Bu bağlamda, şube müdürleri ve diğer müdürlerin makam tazminatı hakkının iade edilmesi ve mevcut düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerekmektedir. Makam tazminatı, bu profesyonellerin kamu hizmetlerini daha iyi bir şekilde sunmalarını teşvik ederken, çalışma barışının korunmasına da katkı sağlayacaktır. Dünya genelinde kabul edilen evrensel hukuka. Anayasa'mızın öngördüğü hakkaniyet ve eşitlik ilkesine uygun bir şekilde bu talebin değerlendirilmesi, kamu kurumlarının daha etkin ve verimli bir şekilde faaliyet göstermesine katkıda bulunacaktır.

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (IV) sayılı Makam Tazminatı Cetvelinin 5 inci sırasının (f) bendine "İl Müdürleri" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve İl Müdür Yardımcıları" ibaresi, 7 nci sırasına "Bölge Müdürleri" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve Bölge Müdür Yardımcıları" ibaresi. 9 uncu sırasına "Bakanlık İl Müdürleri" ibarelerinden sonra gelmek üzere "ve İl Müdür Yardımcıları" ibareleri ve 10 uncu sırasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

"c) İlçe müdürleri ve şube müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve bu cetvelde yer almayan diğer müdür ve başkanlar 1.000"

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum