İşçi maaşlarına %100 ZAM anlaşması imzalandı!

İşçi maaşlarına %100 ZAM anlaşması imzalandı!
Ankara Halk Ekmek Fabrikası’nda çalışan işçiler için, 15 Ağustos 2022 ve 31 Temmuz 2025 dönemini kapsayan toplu iş sözlesi yüzleri güldürdü.

Şeker-İş Sendikası 400 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesine göre ilk 6 ay ücretlere yüzde yüz zam yapılacak. Ayrıca yeni sözleşme ile taban ücretlerde, ücret zamlarında, sosyal yardımlar, diğer özlük ve yan ödemelerde iyileştirme yapıldı

İŞÇİ MAAŞLARINA %100' E VARAN ZAM YAPILDI

Toplu İş Sözleşme töreninde konuşan Şeker İş Sendikası Başkanı İsa Gök İlk 6 ayda yüzde yüz onlara dayanan bir zam verileceğini ifade etti

YENİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İŞÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

15 Ağustos 2022 ve 31 Temmuz 2025 dönemini kapsayan yeni sözleşmenin herkesi memnun edecek bir seviyeye getirerek sonuçlandırıldığını belirten Ankara Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Tamer Eski, şöyle konuştu:

Toplu İş Sözleşmesi ile 14 Ağustos 2022 tarihinden bugüne kadar geçen zamanda personelimizin zorlu ekonomik koşullardan etkilenmemesi için 3 defa ücret zammı yapılmıştır. 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren en düşük çıplak net ücret 21.500 TL’ye yükseltilmiştir. Sosyal ödenekler (yan haklar) günün ekonomik şartları göz önünde bulundurularak artırılmıştır. Çalışanlarımıza sözleşme süresi boyunca unlu mamuller satışından belli cirolara ulaşılması halinde ciro pirimi verilecektir” ifadelerini kullandı. Ayrıca işçiler, Toplu İş Sözleşmesi imzalanana kadar geçen sürede oluşan geçmişe dönük haklarını da alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum