İşçi maaşlarına % 170 REKOR ZAM yapıldı!

İşçi maaşlarına % 170 REKOR ZAM yapıldı!
Ordu Altınordu Belediyesi ile işçiler arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde maaşlarında yüzde 170'e varan zam yapıldı. Böylelikle Altınordu Belediyesinde, en düşük işçi maaşı 23 bin lira oldu.

Ordu'da işçilerle belediye başkanı arasında rekor bir zam anlaşmasına imza atıldı. Belediye İş sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesi kapsamında yüzde 170 zam konusunda uzlaşıldı. Bu kapsamda en düşük maaşın 23 bin TL oluşu işçiler tarafından davul zurna ile karşılandı.

ALTINORDU BELEDİYESİ'NDE EN DÜŞÜK İŞÇİ MAAŞI 23 BİN LİRA OLDU

Ordu’nun Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, işçi maaşlarında yüzde 170’e varan bir artış gerçekleştirdiklerini, en düşük işçi maaşının 23 bin TL’ye yükseldiğini açıkladı.

Başkan Aşkın Tören’in göreve geldiği 1 Nisan 2019 tarihinde tüm sosyal ödemeler dahil 2 BİN 223 TL olan en düşük işçi maaşı geride kalan 4,5 yıl içerisinde yapılan iyileştirmeler sonunda yaklaşık 23. BİN TL’ye, Ortalama maaş 25.BİN TL’ye ve en yüksek işçi maaşı ise 28.BİN TL’ye yükseldi. Başkan Aşkın Tören’in emekçilerin ücretlerinde yaptığı 4,5 yıllık artış oranı ise toplam yüzde 950 olarak gerçekleşti.

Altınordu Belediyesi ile Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçiler Sendikası ( Belediye-İş) arasında mutabakata varılan Toplu İş Sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı. Başkan Aşkın Tören ve Belediye-İş sendikası Genel başkanı Nihat Yurdakul’un imzaladığı toplu iş sözleşmesi ile işçilere ilave yeni mali ve sosyal haklar kazandırıldı.

Öte yandan imzalanan toplu iş sözleşmesiyle ücret artışları dışında çalışanların emeklilikte alacakları Kıdem tazminatı kat sayıları artırıldı. Mazeret ve ücretsiz izin haklarında iyileştirmeler yapıldı. Yine yıllık 24 olarak ödenen ikramiye gün sayısı 52’ye çıkarıldı.

orduolay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum