İşçi ve memurlara toplu sözleşme müjdesi: Maaşlara 7 bin lira ek zam, 17 bin 500 TL bayram ikramiyesi ve kira yardımı...

İşçi ve memurlara toplu sözleşme müjdesi: Maaşlara 7 bin lira ek zam, 17 bin 500 TL bayram ikramiyesi ve kira yardımı...
Tüm Bel-Sen ile Seyhan Belediyesi arasında imzalanan 3 aylık toplu iş sözleşmesi ile işçi ve memur maaşlarına önemli iyileştirmeler yapıldı. Buna göre tüm çalışanlara 7 bin TL ek zam, bayram ikramiyesi, kira yardımı, eğitim ve kültür yardımı yapılacak.

Memur ve işçilere toplu iş sözleşmesi ile önemli müjdeler geldi. Maaşlara ek 7 bin 307 lira iyileştirme zammının yanında Ramazan ve Kurban Bayramı’nda net 17 bin 500 TL, 1 Mayıs’ta ve yeni yılda net 5'er bin lira ve her yılın eylül ayında eğitim ve kültür yardımı olarak net 12 bin ödeme yapılacak. 31 Mart tarihine kadar sadece 3 ay geçerli olacak sözleşmedeki diğer iyileştime ise yüzde 25 kira yardımı oldu. İşte detaylar..

İşte Tüm Bel-Sen Adana Şubesi ile Seyhan Belediyesinde çalışan memur ve işçilere sağlanan toplu sözleşme kazanımları.

1- Maaşlara ek zam: Çalışanların aylıklarına ilave olarak her ayın 15’inde ek gösterge dahil, en yüksek devlet memuru aylığının tavan tutarının yüzde 120’si kadar iyileştirme zammı ödenecek. Buna göre en yüksek 7 bin 307 lira iyileştirme zammı yapıldı.

2- Ramazan Bayramı ikramiyesi: Ramazan Bayramı’nda net 7 bin 500 TL ikramiye

3- Kurban Bayramı ikramiyesi: Kurban Bayramı’nda net 10 bin TL ikramiye

4- 1 Mayıs ikramiyesi: 1 Mayıs’ta net 5 bin TL ikramiye

5- Eğitim ve kültür yardımı: Her yıl eylül ayında net 12 bin TL eğitim ve kültür yardımı,

6- Yılbaşı ikramiyesi: Yılbaşında net 5 bin lira ikramiye

7- Kira yardımı: Seyhan İlçe Sınırlarında Rayiç Bedel Ortalamasının yüzde 25’i oranında kira yardımı yapılacak.

8- Sosyal tesis indirimi: Çalışanlar, belediyenin mevcut veya yeni açacağı sosyal tesislerdeki yeme-içme dâhil tüm hizmetlerden %50 oranında indirimle yararlanır.

9- Otopark indirimi: Çalışanlar, belediyenin ve iştiraklerinin işlettiği otoparklardan ve parklanma alanlarından kurum kimliğini göstererek ücretsiz yararlanır.

10- Kreş yardımı: Belediyenin mevcut ya da açacağı kreş veya anaokullarından belediye çalışanın her bir çocuğu %50 indirimli faydalanır.

11- Yol yardımı: İşveren, çalışanların işyerine ulaşımını sağlamak amacıyla servis aracı hizmete koyar. Tüm çalışanlar bu hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanır. Güzergah sendika temsilcileri ile birlikte belirlenir.

12- İşveren, mesai saatleri dışında göreve çağırdığı çalışana araç tahsis

13- Makam Tazminatı: Müdür/Müdür V. olarak görev yapan personele, almakta oldukları aylıklarına ilave olarak her ayın 15’inde en yüksek Devlet Memuru aylığının (ek gösterge dahil) tavan tutarının %135’i kadar iyileştirme zammı ödenir.


NOT: Sözleşme yerel seçim tarihi olan 31 Mart tarihine kadar sadece 3 ay geçerli olacak ve sonrasında oranlar tekrar güncellenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum