İşçilere yok artık dedirten ZAM: Nisan'da 47.500 TL üzerinde MAAŞ ödenecek

İşçilere yok artık dedirten ZAM: Nisan'da 47.500 TL üzerinde MAAŞ ödenecek
Yaklaşan yerel seçimler öncesi, peş peşe yeni toplu iş sözleşmesi açıklaması geliyor. Son olarak Adana, Antalya, Zonguldak ve Balıkesir'den gelen haberler, bayram öncesi doping etkisi yaratacak türden..

Mart ayının son günlerine ilerledikçe, işçilerin maaş zamlarına dair açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Bu çerçevede Kepez Belediyesi, Seyhan Belediyesi, Erdek Belediyesi ve Çatalağzı Belediyesinde yüzleri güldüren anlaşmalar kamuoyuna duyuruldu. Özellikle Seyhan Belediyesi çalışanlarına en az 47.500 TL maaş verilecek olması oldukça dikkat çekti. İşte detaylar...

Maaşlarda yüzde 45 zam!

Erdek Belediyesinde, işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi güncellenerek maaşlara yüzde 45 oranında zam uyulanmasına karar verildi.

İşçisilerin en düşük maaşı 35 bin TL oldu

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı Belediyesinde kadrolu işçiye yeni yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile maaşlarına zam yapıldı. Yeni zamla birlikte belediye işçisi yüzde 55'lik zam ile birlikte 35 bin TL maaş alacak.

İşçi maaşları 46 bin lira oldu

Antalya Kepez Belediyesinde toplu iş sözleşmesi kapsamında en düşük işçi maaşını 31.000'ye ve en düşük kadrolu çalışanın maaşının ise 46 bin TL'ye yükseltildiği açıklandı.

İşçilere En Düşük 47.500 TL Maaş Verilecek

Seyhan Belediyesi, kadrolu işçiler için yürüttüğü toplu iş sözleşmesi sürecini tamamlayarak en düşük kadrolu işçi maaşını 47.500 TL olarak belirlemiş durumda. Bu gelişmeyle birlikte diğer belediyelerde nasıl bir adım atılacağı merak konusu haline geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.