Kamu işçilerilerinden, maaşlara yüzde 49.25 zam talebi

Kamu işçilerilerinden, maaşlara yüzde 49.25 zam talebi
Biz kamu işçileri olarak, memur, memur emeklisi, bağkur emeklisi, ssk emeklisi ve asgari ücrete yapılan yüzde 49.25 zam oranının kamu kurumlarında görev yapan kamu işçilerine de uygulanmasını talep ediyoruz.

Son yıllarda ülkemizde yaşanan enflasyon nedeniyle kamu işçilerinin refah seviyesinde, alım gücünde azalma olmuştur. Ülkemizde kamu kurumlarında toplu iş sözleşmesi yürürlük sürelerinin zam aylarının farklılık göstermesinden dolayı kamu işçileri olarak mağduriyetler yaşamaktayız.

Ülkemizde sağlık bakanlığında görev yapan kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesine göre zam ayı ocak - haziran olmasına rağmen diğer kurumlarda zam ayları toplu iş sözleşmesine göre şubat, mart, nisan, mayıs ayları olarak farklılık göstermektedir. Kurumlar arasında toplu iş sözleşmesi tarihlerinin farklılık göstermesinden dolayı ücret farklılıkları ortaya çıkmıştır.

İşçilerdem yüzde 49.25 zam talebi

Biz kamu işçileri olarak 29.01.2024 tarihinde imzalanan ek protokolün güncellenmesini talep ediyoruz. Tüm kamu kurumlarında toplu iş sözleşmesi başlangıç tarihlerinin 01.01.2024 olarak uygulanmasını ve memur, memur emeklisi, bağkur emeklisi, ssk emeklisi ve asgari ücrete yapılan yüzde 49.25 zam oranının kamu kurumlarında görev yapan kamu işçilerine de uygulanmasını talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
22 Yorum