Memur, emekli ve işçileri yakından ilgilendiriyor: 2024 yılı ilk enflasyon tahmini açıklanacak

Memur, emekli ve işçileri yakından ilgilendiriyor: 2024 yılı ilk enflasyon tahmini açıklanacak
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024 yılın ilk enflasyon raporunu önümüzdeki hafta açıklayacak. Merkez Bankasının açıklayacağı Enflasyon Raporu, işçi, memur ve emekli maaşlarını direkt etkiliyor...

TCMB'den yapılan duyuruya göre, önümüzdeki hafta 8 Şubat Perşembe günü, bankanın Ankara'daki idari merkezinde saat 10: 00'da gerçekleştirilecek "Enflasyon Raporu 2024-I" toplantısında 2024 yılı ilk enflasyon tahminini açıklanacak.

İŞÇİ, MEMUR VE EMEKLİYİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

TCMB'nin geçen yılın son Enflasyon Raporu'nda, enflasyonun 2023 yıl sonu için yüzde 65, 2024 yıl sonu için yüzde 36 olacağı öngörülmüştü.

Merkez Bankası açıklayacağı Enflasyon Raporu, işçi, memur ve emekliyi direkt etkileyebilir. Zira geçtiğimiz aylarda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde bundan sonra 'enflasyon beklentilerine göre ücret düzenlemelerinin yapılabileceğini ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum