Memur maaşlarını etkileyecek düzenleme Çalışma Bakanına soruldu!

Memur maaşlarını etkileyecek düzenleme Çalışma Bakanına soruldu!
Memurların vergi dilimlerinde değişiklik yapılacak mı? Tüm memur ve işçiler için geçerli olan vergi dilimi mart ayından itibaren maaşlarda düşüşe sebep olmaktadır.

Her yıl Mart ayından yıl sonuna kadar tüm memurları kapsayan vergi dilimi mağduriyeti TBMM gündemine taşındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat IŞIKHAN'a yöneltilen soru önergesinde memurların vergi diliminde yeni bir düzenleme yapılması dile getirildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat IŞIKHAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Burhanettin KOCAMAZ /Mersin Milletvekili

Hem sendikalar hem de çalışanlar maaşlardan kesilen vergi dilimlerine büyük bir tepki göstermektedir. Çalışanlar Ocak ayında aldıkları maaşlarını vergi dilimine girmeden ya da çok düşük bir vergi dilimine girerek Aralık ayında da almak istemektedir. Toplumun hiçbir kesimi tarafından kabul görmeyen ve yüzde 15'lerden başlayarak, yüzde 40'lara kadar yükselen vergi diliminde değişikliğe gidilmesi istenmektedir.

Bu bilgiler ışığında;

1. Maaşları eriten, sendikaların ve çalışanların haklı tepkilerine neden olan yüksek vergi dilimlerinde değişik yapmayı ve vergi dilimlerini düşürmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda bir çalışmanız var mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum