Memurlara müjdeli haber: Torba yasa ile maaşlar 3000 TL, ikramiyeler 85 bin TL artacak

Memurlara müjdeli haber: Torba yasa ile maaşlar 3000 TL, ikramiyeler 85 bin TL artacak
AK Parti tarafından hazırlanan 80 maddelik torba yasanın TBMM gündemine gelmesini en çokta 3600 ek gösterge bekleyen kamu çalışanları istiyor. Zira ekonomik alanda bir çok düzenlemeler içeren torba yasanın içerisinde 3600 ek göstergenin de yer alması bekl

3600 EK GÖSTERGE İLE EMEKLİ MAAŞI 3000 TL, İKRAMİYE 85 İN TL ARTACAK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan yeni torba yasada birinci dereceye gelen memurların ek göstergesinin 3600'e çıkartılması da beklenen düzenlemeler arasında. Resmi verilere göre yapılan hesaplamaya göre 3600 ek gösterge ile memurların emekli maaşlarında 3 bin liraya kadar ikramiyelerinde ise 85 bin lirayı bulacak artışlar meydana gelecek.

3600 ek gösterge sonrası memurların emekli maaş ve ikramiyelerine gelecek zamma ilişkin hesaplamayı, Takvim Gazetesi'nden Çığıl Ön Yener yaptı. Yener, 3600 ek göstergenin memur maaşlarına katkısını şu şekilde bildirdi:

“Birinci dereceye gelen memurların ek göstergesinin 3600'e çıkartılması da torba yasada olması beklenen düzenlemeler arasında. Böylece memurların emekli maaşlarında 3 bin liraya kadar ikramiyelerinde ise 85 bin lirayı bulacak artışlar meydana gelebilecek. Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra birinci dereceye çıkacak memurlar 3600 ek göstergeye otomatik olarak kavuşacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
16 Yorum