Son Dakika: MHP, kamudaki işçilerin taleplerini Çalışma Bakanına sundu

Son Dakika: MHP, kamudaki işçilerin taleplerini Çalışma Bakanına sundu
MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, işçilerin taleplerini dile getirdi. Milletvekili Semih Işıkver, işçilerin özlük haklarını içeren önergeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sundu.

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, üniversite mezunu işçilerin unvanları, tayin, nakil, görevde yükselme ve imza yetkisi gibi özlük hakları konusunda çağrıda bulundu.

Milletvekili Semih Işıkver, Bakan Vedat Işıkhan'a işçilerinin sorunlarını şu şekilde iletti:

Tüm kamu kurumlarında ve kurumlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda çalışan üniversite mezunu işçilerin, memurlarla aynı işleri yapmalarına rağmen özlük hakları ve unvanları bulunmamaktadır. Mezuniyetlerine uygun birimlerde çalışamamakta ve görevlerinde yükselememektedirler. Buna göre;

1. Tüm kamu kurumlarında ve kurumlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda memur ve sözleşmeli çalışanlar ile aynı işi yaparak işçi kadrosunda çalışan üniversite mezunlarının sayısı kaçtır?

2. Aynı üniversitelerin aynı bölümlerinden mezun olmalarına rağmen memur ve sözleşmeli çalışanlar, unvanlarını kullanarak görevlerinde yükselebiliyorken işçi pozisyonunda çalışanların mezuniyetlerinden farklı birimlerde çalıştırılarak, doktoralarını yapmış olsalar dahi görevlerinde yükselme gibi haklara sahip olmamaları hususunda bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır?

3. Özlük hakları, unvanları, tayin, nakil, görevde yükselme ve imza yetkisi gibi özlük hakları olmayan üniversite mezunu işçilerin mezuniyetlerine göre kalifiye eleman olarak çalıştırılması amacıyla kadroya geçirilmeleri hususunda bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

HABERİMİZLE İLGİLİ YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum