Toplu İş Sözleşmesinde BüyüK Sürpriz! İşçi Maaşlarına Yüzde 88 ZAM Yapıldı, İşte Tüm Detaylar!

Toplu İş Sözleşmesinde BüyüK Sürpriz! İşçi Maaşlarına Yüzde 88 ZAM Yapıldı, İşte Tüm Detaylar!
2024 Ocak ayındaki toplu iş sözleşmeleri, Yalova'da yaşayan işçiler için gerçekten de sevindirici bir gelişme. Yalova Belediyesi'nin Hizmet-İş sendikası ile yaptığı yüzde 88'lik zam, diğer belediyelerde ki toplu sözleşme görüşmelerini de etkileyecek gibi.

Yalova Belediyesi'nin işçilere yaptığı yüzde 88'lik maaş artışı duyurusu gerçekten etkileyici. Bu tür haberler, diğer belediyelerde çalışan işçilerin TİS görüşmelerinde beklentilerini yükseltiyor. Bu anlamda önümüzdeki yerel eçimler de oldukça kritik. Toplu iş sözleşmeleri ile yerel seçimler öncesi milyonlarca kişiyi etkileyen maaş zamları belirlenecek ve bir çok belediye tarafından işçi maaşlarıyla ilgili zamlar ve diğer düzenlemeler yakında açıklanacak.

İşte Yalova Belediyesindeki işçilerle yapılan toplu iş sözleşmesinin diğer maddeleri...

- Yüzde 88 zamla en düşük işçi maaş 32 bin lira oldu.

- İşçilerin günlük yevmiyelerine yüzde 65 oranında zam yapılarak, en düşük işçi yevmiyesi günlük 500'den 825 liraya çıkartıldı.

- İşçilere Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak, gıda yardımı ile birlikte 4 bin 500 TL ödeme yapılacak

- Ayrıca Kurban Bayramı ikramiyesi olarak da gıda yardımı ile birlikte 6 bin lira ödeme yapılmasına karar verildi.

- Personelin fazla mesai çalışmalarına yüzde 80, hafta tatili ücretlerine yüzde 65, dini bayramlarda çalışma ücretlerine de yüzde 148 oranında zam yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.