Torba yasada flaş hamle! Memurlarla ilgili yeni talepler sunuldu

Torba yasada flaş hamle! Memurlarla ilgili yeni talepler sunuldu
Ali Yalçın, ekonomi alanda düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne memurlara yönelik eklenmesini istedikleri hususları aktarıldığını açıkladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifine yönelik memurlarla ilgili görüş ve önerileri komisyona sunduklarını açıkladı...

Genel Başkan Ali Yalçın Memur -Sen olarak; Kanun Teklifi’nde memurlara yönelik aşağıda yer alan talep ve beklentileri TBMM Plan ve Bütçe Komisyon üyesi AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem'e ilettiklerini duyurdu. İşte o talepler:

1- Sözleşmeli personelin sigortalılık statülerinin belirlenmesine ilişkin düzenleme içeren Kanun Teklifinde, İdari Hizmet Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, mali, sosyal ve özlük haklarında geriye yürütülecek uygulamalardan kaçınılması ve kamu görevlilerin emeklilik boyutuyla yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini belirttik.

2- Ayrıca, Kanun Teklifi ile üst kademe yöneticilerinin kadro ve pozisyonlarına ilişkin yapılan düzenlemeyle mali haklarının geriye yürütülmesi yönündeki teklif yerine, bu alandaki personelin bilgi, birikim ve tecrübelerinin aktif olarak kullanılması ve kamu hizmetinin sunumunda yararlanılması, idari uzman kadrosu yerine kariyer uzmanlıklardan iç denetçiliğe atamalarının yapılması gerektiğini ilettik.

3- Daha önce yapılan düzenlemelerle özelleştirme sonrası kamu kurum ve kuruluşlarına “araştırmacı” olarak atanan personele; müdür yardımcısı unvanlı personelin ek ödeme ve özel hizmet tazminatı ödenmesi uygulamasının diğer araştırmacılar içinde uygulanması gerekmektedir.

4- Gelirde ve vergide adalet ilkesince yöneticilere ödenen huzur hakları da gelir vergisine tabi olmalı;

5- Kamu görevlilerinin asıl beklentisi olan 7. Dönem Toplu Sözleşmede toplantı tutanağı ile kayıt altına aldığımız “1. Dereceye 3600 Ek gösterge” düzenlemesi zaman kaybedilmeden hayata geçirilmeli,

6- EYT düzenlemesi ile zorunlu emekliliğe ayrılan sözleşmeli personelin mağduriyeti giderilmelidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
17 Yorum