Uzman çavuşlara memurluk hakkı Meclis gündeminde

Uzman çavuşlara memurluk hakkı Meclis gündeminde
Uzman çavuşların memurluğa geçiş hakkı TBMM'ye taşındı. Uzman çavuşluktan ayrılanlar memur olmak istiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yedi hizmet yılını tamamlamış uzman çavuşların kamu kuruluşlarında istihdam edilmesine ilişkin Meclise yazılı soru önergesi sunuldu.

Önergede uzman çavuşların bakanlıklar, hastaneler, üniversiteler, belediyler gibi birçok kamu kurumunda memur kadrolarında görev yapabilmeleri belirtiliyor.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Sayın Yaşar Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96'ncı maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. Reşat KARAGÖZ /Amasya Milletvekili

3269 sayılı Uzman Erbaş kanununun 5'inci maddesinde (Ek fıkra: 29/1/2016-6663/14 Md.) "Uzman erbaşları 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92'nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için en az yedi hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekir." hükmü ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesinde; "657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, boş kadro bulunmak ve gireceği sınıfın niteliklerini taşımak kaydı ile bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilirler." hükmü değiştirilerek; 3269 sayılı Erbaş kanununun 5'inci maddesi (Ek fıkra: 29/1/2016-6663/14Md.)“Uzman erbaşların 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92'nci maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için 10/02/2016 tarihi öncesinde göreve başlayanların iki hizmet yılını tamamlamış, 10/02/2016 tarihi ve sonrasında göreve başlayanların yedi hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekir" hükmü olarak değişiklik yapılması ve yine 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92'nci maddesi"657 sayılı Kanuna tabi olmayan personelden kendi istekleri ile görevinden çekilmiş olanlar, ilgili kuruma sağlanan açıktan atama kontenjanı dahilinde, İçişleri Bakanlığı (veya yeni kurulacak bir birim) bünyesinde değerlendirilerek, görev süresi ve önceki kamu kurumundan ayrılma tarih sıralamasına göre bu Kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere gerekli eğitimler alarak yaş, boy, kilo şartları aranmaksızın atanabilirler." hükmü olarak değişiklik yapılmasını talep etmektedirler.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzun yıllar hizmet vermiş olan bu insanların atanma hakkını kullanarak kamu kurumlarında memur olarak görev almak istemektedirler. Uzman çavuşlarımız bakanlıklar, üniversiteler, hastaneler, belediyeler gibi birçok kamu kurumunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak kadrosu bulunan tüm memur kadrolarında görev yapabileceklerini belirtmişlerdir. Ancak referans eksikliği, kota sıkıntıları ve diğer engeller nedeniyle bu talepleri karşılanmamaktadır.

Bu bağlamda;

1-) Sahip oldukları donanım ve liyakat durumu göz önüne alınırsa birçok kamu kuruluşunda istihdam edilebilecek nitelikteki uzman çavuşlarımızın taleplerini karşılamaya yönelik çalışma planlanmakta mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum