Yeni yılda en düşük memur maaşı ne kadar olacak? Tarkan Zengin'den yeni açıklama

Yeni yılda en düşük memur maaşı ne kadar olacak? Tarkan Zengin'den yeni açıklama
Ocak ayında memur maaşlarındaki artış oranı hakkında bir tahmin de Tarkan Zengin'den geldi.

Yeni yılda memur maaşlarına yüzde 50 zam yapılması beklenirken en düşük memur maaşına ilişkin AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin'den yeni bir değerlendirme geldi. TRT Habere konuşan Zengin, şu anda en düşük 22 bin 17 lira olan memur maaşının, 2024'te 33 bin liraya çıkacağını söyledi.

Toplu sözleşme ve enflasyon verilerine bağlı hesaplanan memur ve emekli zam oranı, son 4 aylık enflasyon verilerine göre yüzde 40,39 olarak kesinleşti.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞ ZAMMI DETAYLARI

AYBÜ Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, geçtiğimiz aylarda imzalanan toplu sözleşme ile memur ve memur emeklilerinin ocak ayında yüzde 15 zam alacaklarını ve bir önceki aydan gelen enflasyon farkını da alacaklarını belirtti. Zengin, Orta Vadeli Program ve Merkez Bankası'nın enflasyon hedeflemelerine bakıldığında bu artışın yaklaşık olarak yüzde 50 olacağını tahmin ettiğini açıkladı.

OCAK 2024 EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Tarkan Zengin, memur ve memur emeklilerinin maaşlarında yaklaşık %50 artış olması durumunda en düşük devlet memuru maaşının şu anda 22 bin 17 lira olduğunu ve bu oranın %50 olduğunda yaklaşık olarak 33 bin liraya çıkması beklendiğini söyledi.

Yapılacak artış, memur emeklilerinin maaşlarını da aynı şekilde etkileyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum