Yerel seçimler öncesi, 3600 ek gösterge hamlesi!

Yerel seçimler öncesi, 3600 ek gösterge hamlesi!
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi, geçtiğimiz günlerde Saadet Partisinden gelen 3600 ek gösterge çağrısına benzer bir çağrı Yeniden Refah Partisinden de geldi.

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, memurların 3600 ek gösterge talebine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Kılıç açıklamalarında 8 bin TL seyyanen zammın emekli memur maaşlarına da yansıtılması gerektiğini söyledi.

‘DEVLET SÖZÜ MAALESEF TUTULMUŞ DEĞİLDİR’

Kılıç, 3600 ek gösterge ile ilgili, “Hükümet birçok konuda olduğu gibi 3600 ek gösterge meselesinde de maalesef kantarın ayarını kaçırmıştır. Bazı meslek gruplarını 3600 ek göstergeden yararlandırırken bazı gruplar 3600 ek gösterge kapsamı dışında tutulmuştur. Oysaki, sayın Cumhurbaşkanı ve dönemin çalışma bakanı 14 Mayıs milletvekili seçimleri öncesinde birinci dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına hiçbir ayrım yapılmaksızın 3600 ek göstergeden yararlanma hakkı tanınacağının sözünü vermiş bulunmaktadır. Geçen aylar içerisinde kamu çalışanlarına yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılacağına ilişkin devlet sözü maalesef tutulmuş değildir.

3600 EK GÖSTERGE MECLİS'TEN ÇIKARTILMALI

Bu sözün behemehal tutulması lazımdır. Kanunsa kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıkarılmalıdır. Ve çalışanlarla birlikte emeklileri de 3600 ek gösterge haklarından yararlandırılmalıdır. Bu adaletsizlik artık bir an önce son bulmalıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi zemininde Yeniden Refah Partisi olarak bu yönde yapılacak her türlü çalışmanın destekçisi olacağız.

EMEKLİ MEMURLARA SEYYANEN ZAM TALEBİ

Öte yandan kamu çalışanlarıyla, emeklileri arasındaki maaş farkı, makası iyice açıldı. Bildiğiniz gibi en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağına ilişkin devlet sözü tutulurken memurlara 8 bin 77 lira seyyanen maaş artışı yapıldı. Fakat maalesef memurların hakkı olan bu seyyanen artıştan yine bir başka hak sahibi olan memur emeklileri yararlandırılmadı. Bugün yüzde 49,25 oranında maaş artışı yapılırken seyyanen artıştan yararlandırılmayan memur emeklileri maalesef iyice zor duruma düşmüş oldular. Temmuz 2023’ten bugüne memurlarla memur emeklileri arasındaki farkı size bir rakamla ifade etmek istiyorum. 2023 Temmuz ayında bir memur emeklisi aynı birimde görev yapan çalışan bir memurun yüzde 70’i kadar emekli maaşı alıyorken, 2024 Ocak ayı itibarıyla aynı emeklinin, aynı işi yapan memurun maaşına emekli aylığı oranı yüzde 40’a gerilemiş bulunmaktadır. Bu adalet değildir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
19 Yorum