Milli Eğitim Müdürünün Arabası Var Güzel mi Güzel(!)

Milli Eğitim Müdürünün Arabası Var Güzel mi Güzel(!)
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Şimşek'in kamuda tasarruf söylemleri yaptığı bir ortamda; Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın'ın, kendisine makam aracı olarak; sıfır kilometre sivil plakalı (26 AIF 233) Gri Renault Megane marka otomobil kiralaması

"Kamuda taşıtlar, binalar, haberleşme giderleri, cari harcamalar, hizmet içi eğitim, yurt dışı seyahat, kamu istihdamı gibi alanda tasarruf kültürünü güçlendirecek adımlar atacağız.”

Yukarıdaki sözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ait

"Bu babamızın parası değil, milletin parası. Gösterişten uzak, mütevazı kamu anlayışına mecburuz."

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu sözleri Valiler Toplantısında söylemişti.

Herkesin kamuda tasarruf söylemleri yaptığı bir ortamda Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, kendisine makam aracı olarak; sıfır kilometre sivil plakalı (26 AIF 233) Gri Renault Megane marka otomobil kiraladı. Bakanlık daha önce Eskişehir Milli Eğitim’e Beyaz Renault Megane 2019 model resmi araç göndermişti. 06 BKG 840 plakalı bu araç varken, aynı marka bu otomobilin sıfırı neden kiralandı?

AYLIK KİRALAMA ÜCRETİ NE KADAR?

Eskişehir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından da Eskişehir Milli Eğitim’e bir adet kırmızı renkli Fiat Egea gelmişti. Bir de TC resmi plakalı eski makam aracı da Ford Mondeo’da var. Mondeo’yu eski olduğu için makam aracı olarak kullanmak istememiş olabilir. Diğer iki otomobil makam aracı olarak kullanılabilecek durumdayken; Müdür Aydın bu sivil plakalı 2023 model sıfır kilometre Megane’ı neden kiraladı? Bu aracın aylık kiralama ücreti ne kadar? Bu aracın aylık kiralama ücretini kim ödüyor?

NEDEN SİVİL PLAKA?

Peki Müdür Aydın neden sivil plakalı araca ihtiyaç duydu. Sayın Aydın, sivil plakalı aracı hafta sonları alıp; kendi ve ailesinin özel işlerinde kullanıyor mu? İstanbul Üsküdar’a gidiyor mu? Bu kiralanan araçtan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’un haberleri var mı? Maddi yetersizlikler ve personel eksikliği yüzünden çok sayıdaki okulda hijyen sorunu yaşanırken; Milli Eğitim’in parasının makam aracı kiralama saçmalığıyla nasıl çarçur ediliyor? Sayın Aydın bu kiraladığı araçla Eskişehir eğitimine nasıl bir katkı verdiğini düşünüyor? Bu yaşanan olay Mustafa Sandal eskiden hit olmuş şarkısının sözlerini hatırlattı. “Milli Eğitim Müdürünün Arabası var, güzel mi, güzel?/Şoförü de var, özel mi özel?/Bastı mı gaza gider mi, gider?”

Ayhan Aydıner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum