Okul müdürü ve öğretmen hakkında suç duyurusu!

Okul müdürü ve öğretmen hakkında suç duyurusu!
Kocaeli'de şikayet üzerine ilkokul müdürü ve bir öğretmenle ilgili suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

Söz konusu şikayette engelli öğrenci ve annesine yönelik tutum ve davranışların yer aldığı bildirilirken, aynı okul yönetimiyle ilgili daha önce de bir öğrenciye yönelik şiddet gündeme gelmişti.

ANNEYE ZULÜM YAPILIYOR

Bedensel engelli bir öğrenciye yönelik sınıf değiştirme ve baskı nedeniyle söz konusu suç duyurusunun yapıldığını belirten bazı veliler, okul yönetiminin engelli çocuğun annesini de hakkını araması nedeniyle okul içine alınmadığını belirtti. Anne ve çocuğun çok ciddi sıkıntı yaşadığını söyleyen veliler, “Okul yönetimi ilk olarak engelli çocuğu ikinci kata çıkardı. Ardından annenin itirazları üzerine ve CİMER’e yazmasıyla birinci kata indirdiler. Anne aylardır teneffüslerde dahi çocuğunu sınıftan alıp tekrar sınıfa bırakıyor. Duyduğumuz kadarı ile çocuğun Bireysel Eğitim Planı raporu ile ilgili de sıkıntı yarattılar. Diğer engelli çocukların anneleri içeri alınken sadece bu anne yönetimin yanlış uygulamalarına itiraz ettiği için karda kışta okulunu duvarlarının dibinde çocuğunu bekliyor.

HAKSIZLIK GÖRÜLSÜN

Bu anne ve çocuğa yapılan haksızlığın görmezden gelinmemesini istiyoruz. Biz her anneyi duvar dibinde beklerken gördüğümüzde içimiz parçalanıyor. Bu kadar büyük fedakarlıkla engelli çocuğunu okutmaya çalışan anneye yönelik bu baskı ve tavır karşısında suç duyurusunda bulunulması çok doğru bir adım aldı. Zaten geçtiğimiz yıl da 5 yaşındaki bir çocuğa şiddet olayı ile okul gündeme geldi. Daha sonra soruşturmaya yer yoktur kararı verildi. Ama çocuğun beyanı esastır ilkesi de yok sayıldı. Okul yönetimine karşı hakkını arayan bir kadına yapılanlar doğru değil. Kocaeli Valiliğinin ve İl Milli Eğitimin bu durumdan haberdar olmasını istiyoruz” dediler.

ozgurkocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.