Eğitim-Bir-Sen'den, 6 bin öğretmene kadro çağrısı!

Eğitim-Bir-Sen'den, 6 bin öğretmene kadro çağrısı!
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz sayıları yaklaşık 6 bini bulan PİKTES öğretmenlerine kadro düzenlemesi yapılabileceğini söyledi.

PİKTES Öğretmenlerine kadro verilecek mi? 2016 yılında Suriyeli çocukların eğitimine yönelik başlayan PİKTES projesi kapsamında MEB tarafından KPSS puan üstünlüğüne göre yaklaşık 6 bin öğretmen görevlendirildi.

Ancak bu büyük proje kapsamında özveri ile çalışan öğretmenler mağduriyet yaşadıklarını ve özlük hakları ile ilgili sıkıntılar olduğunu belirtiyorlar.

Konuya ilişkin Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz PİKTES Öğretmenlerini ağırladı ve onlarla ilgili olarak kadro talebini şu ifadelerle dile getirdi:

Yedi yıldır, “Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi-PİKTES” kapsamında, başarılı ve fedakarca görev yapan öğretmen arkadaşlarımız, sendikamızı ziyaret ederek: “Yedi yıldır bu görevi yapıyoruz. Artık önümüzü görmek, işçi kadrosunda değil ÖĞRETMEN kadrosunda çalışmak istiyoruz.” diyorlar. Daha önce, ücretli öğretmenler veya kapatılan dershane öğretmenleri için yapıldığı gibi bir yolu bulunarak, PİKTES öğretmenleri için de kadro çalışması yapılabilir. Deneyimlerinden yararlanmanın bir yolu mutlaka bulunmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum