Fatih Galender Zengin: "Memur Sen Değil Memuru Masada Satan Sen!"

Fatih Galender Zengin: "Memur Sen Değil Memuru Masada Satan Sen!"
Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Memursen’in 7. dönem toplu sözleşme sürecindeki tutumunu eleştirerek memur için değil iktidar için çalıştığını öne sürdü.

Toplu sözleşme toplantılarının tiyatroya sahnesine döndüğünü söyleyen Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, refah payı, enflasyon farkı, yardımcı hizmetliler sınıfına memurluk, bayram ikramiyesi, vergi dilimi, kira ve yemek yardımı gibi önemli hususların toplu sözleşmede yer almadığını belirtti.

Başkan Zengin, Memur-Sen'i sert bir dille eleştirdiği şu açıklamayı yaptı:

“Memuru masada satan ("memursen" ) olarak 7 dönemdir yetkili olarak toplu sözleşmeye katıldılar. Attıkları her imza, yaptıkları her toplantı ile sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına kaybettirdiler. 2023 yılı toplu sözleşmesinde Toplu sözleşme toplantılarını tiyatroya sahnesine ve oyalama se ansına çevirdiler. Tüm kamu çalışanlarını ilgilendiren genel mutabakattaki 50 maddenin çoğu geçmiş dönemlerde karar altina alınan maddeler oldu. Kazanım diye sunulan maddeler arasında refah payı, enflasyon far kının maaşlara aylık olarak yansıtılması, 8 bin 77 TL'lik ek ödemenin taban aylığa yansıtılarak emekli maaşlarına da eklenmesi, yardımcı hizmetlilere memurluk, bayram ikramiyesi, kadroya geçen sözleşmelilere tayin hakkının süreye bağlı kalma dan verilmesi, vergi dilimlerinin %15'e sabitlenmesi, başta kira, ulaşım Isınma ve yemek yardımı olmak üzere yeni sosyal yardım kalemlerinin oluşturulması, eş yardımı ve çocuk parası gibi ödemelerin artırılması gibi önemli maddeler yer almadı." dedi.

orduyorum

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum