Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten SON DAKİKA şube müdürleri açıklaması: Makam ve görev tazminatı verilecek mi?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten SON DAKİKA şube müdürleri açıklaması: Makam ve görev tazminatı verilecek mi?
Şube müdürlerinin özlük haklarında iyileştirme yapılması, makam ve görev tazminatı verilmesi talebine ilişkin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemli bir açıklama geldi.

Kamudaki şube müdürlerinin özlük hakları bakımından iyileştirme sağlayacak özel hizmet tazminatda artış yapılması, 2000 makam ve 8000 görev tazminatı verilmesi konularında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi. Bakan Şimşek açıklamasında, şube müdürlerinin mali ve sosyal haklarına ilişkin olarak ücret dengesi gözetilerek gerekli çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Sayın Bakanın, şube müdürleri hakkındaki ifadeleri şöyle:

''Devlet memurlarının mali ve sosyal hakları Anayasa'nın 128 inci maddesi uyarınca kanunlar ve toplu sözleşme hükümleri ile belirlenmekte olup, Devlet memurlarının ve diğer kamu görevlilerinin mali ve sosyal hak ve yardımlarında toplu sözleşme ile belirlenen zam oranlarında (enflasyon farkı da ayrıca dikkate alınmak suretiyle) altı aylık dönemler itibarıyla artış yapılmaktadır. Bu kapsamda, 2023 yılı birinci altı aylık dönemi için kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerinde enflasyon farkı dâhil % 16,48 oramnda yapılması öngörülen artış, % 30'a yükseltilerek uygulanmış; ikinci altı aylık dönem için ise enflasyon farkı dâhil yapılan % 17,55 oramndaki artışa ilave olarak 8.077-TL tutarında seyyanen zam yapılmıştır.

Müdürlerin ek göstergeleri 2.200'den 3.600'e yükseltildi

Devlet memurları ve diğer kamu personelinin ek göstergesinin yükseltilmesine yönelik yapılan düzenleme kapsamında; 15.01.2023 tarihinden geçerli olmak üzere, 1. dereceden aylık alan "şube müdürü" ve diğer müdürlerin ek göstergeleri 2.200'den 3.600'e yükseltilerek rnali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler sağlanmıştır.

Müdürlerin özel hizmet tazminatı oranları artırıldı

Ayrıca, 2023/1 numaralı Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı ile, "şube müdürü" ve diğer bazı idarecilerin özel hizmet tazminatı oranlarında 01.01.2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ilave 20 puana kadar artış sağlanmıştır.

Makam ve görev tazminatı için çalışmalar sürüyor

Diğer taraftan, kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarına ilişkin olarak bütçe imkânları ve ücret dengeleri çerçevesinde gerekli analiz ve çalışmalar yapılmaya devam edilmektedir. ''

Kamubiz.com ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum