Memur maaş zammı ve refah payında DİKKAT çeken talep: Reel artış ŞART!

Memur maaş zammı ve refah payında DİKKAT çeken talep: Reel artış ŞART!
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, memur ve emekli maaşlarında reel bir artış yapılması gerektiğini söyledi.

Kamu çalışanlarının maaşının cebe girmeden eridiğini ve kredi kartlarıyla yaşadığını söyleyen Genel Başkan Taşkın, formülün vergi oranı %15’te sabitlemek olduğunu söyledi.

Genel Başkan Taşkın'ın maaşlara yönelik dikkat çeken talebi şöyle:

Memur ve emekliler kredi kartlarıyla yaşıyor!

Öncelikle vergide adaletin sağlanmasını istiyoruz. Doğrudan vergi gelirlerinin dolaylı vergi gelirlerinin altında kalması vergi sistemindeki adaletsizliğin derinleştiğini ortaya koyuyor. Piyasalarda ürün fiyatlarının artması, ulaşım ve kiradaki artışlar, dar ve sabit gelirli kamu çalışanlarının maaşı cebine girmeden eriyip gitmesine neden oluyor. Dolayısıyla kamu çalışanları geçim sıkıntısı çekiyor. Çarşıda pazarda yangın büyürken, memur ve emeklileri kredi kartlarıyla yaşıyor. Ancak bunun da maliyeti her geçen gün artıyor. Olan yine dar ve sabit gelirliye oluyor.

Memur vergi oranı %15’te sabitlenmeli!

Büyük zamlar ve vergi artışları nedeniyle maaşlar hızla eriyor, buna karşılık gelirler sabit kalıyor; bu da geçim sıkıntısını derinleştirirken, yüksek enflasyon nedeniyle yoksulluk artıyor. 1 Ocak’tan itibaren maaşlara yapılacak zamların TÜİK verilerine göre ve seçime yönelik oransal olarak büyük görünecek, psikolojik etki yaratmak amacıyla bahar havası estirecek şekilde değil, gerçek enflasyonun üstünde, reel bir artış yapılması gerekmektedir. Aksi halde maaşlara yapılacak zam birkaç ay içinde eriyip gidecektir. Zaten alım gücü neredeyse bitmiş olan memur ve emeklinin kemer sıkacak hali kalmadı. Bunlar dikkate alınarak; vergi dilimleri yükseltilmeli, vergi oranı %15’te sabitlenmeli, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını sağlayarak vergide adaleti sağlayacak bir sisteme geçilmelidir. Memurdan daha az vergi alınarak, enflasyonun üstünde maaş zammı ve refah payı verilerek reel artış yapılmasını istiyoruz.

ilerigazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum