Profesör Şenol Babuşcu'dan memur ve emekliyi sevindiren zam tahmini!

Profesör Şenol Babuşcu'dan memur ve emekliyi sevindiren zam tahmini!
Ekonomist Şenol Babuşçu, yerel seçim öncesi memur ve emekli zamlarına ilişkin bir iyi bir de kötü tahminde bulundu. Babuşçu Ocak'ta maaş zam oranının en az yüzde 50 olacağını, ancak Temmuz 2024 ve ocak 2025'te hiç zam yapılmayabileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in memur zamları için telafuz ettiği %50 oranla ilgili İktisatçı Prof. Dr. Şenol Babuşcu'dan geldi. Babuşçu konuşmasında memurlara Ocak 2024 'te yüzde 50 zam yapılacağı ancak yerel seçimlerin ardından memurların nerdeyse hiç zam yüzü göremeyeceğini ifade etti

Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun emekli ve memuru heyecanlandıran iddiası şöyle:

"Mart ayında yerel seçimler sonuçlanacak. Ardından nisan ayında acil ve sert tedbirler almaya başlayacaklar. Bu tedbirlerin etkilerinin görülmesi de üç ay sürer. Dolayısıyla haziran-temmuz gibi enflasyon düşüşe geçecektir. Yurttaş üç ay daha sabredecek. Üç ay sonra ocak ayında asgari ücrete, emekliye, memura çok yüklü bir zam yapılacak. En az yüzde 50 zam yapılır diye tahmin ediyorum. Bu yurttaşı iki ay rahat ettirir. Temmuz 2024 ve ocak 2025'te çok az zam yapılır hatta hiç yapılmayabilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum