Sendikadan memurlara yönelik 15 maddelik talep!

Sendikadan memurlara yönelik 15 maddelik talep!
Büro- İş Sendikasına bağlı üyeler, Ankara'da TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranlarını ve 2024 yılı bütçe teklifini “kemer sıkarak” protesto etti. Burada basın açıklaması yapan Genel Başkan Alay Hamzaçebi, memurlara yönelik15 maddelik açıklamada bulundu

Büro İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında Genel Başkan Alay Hamzaçebi memurlara yönelik 15 maddelik talepte bulundu. Talepler arasında, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı, kira yardımı, vergi dilimi, seyyanen zam, memur maaşı, yemek ücreti gibi hususlar var...

Genel Başkan Hamzaçebi açıklamasında, “3-5 yerden ballı kaymaklı maaş alıp kemer gevşetenlerin uydurulmuş enflasyon oranları ve bütçe ile memur ve emeklilerden kemer sıkmamızı istiyorlar. Biz bunu reddediyoruz. Sıkacak kemer kalmamıştır. Kemer sıkmayı kabul etmiyoruz” dedi.

“HÜKÜMET ALMAYA GELİNCE YÜZDE 58,46, MEMURA VE EMEKLİYE VERMEYE GELİNCE YÜZDE 25 ZAM VERMEKTEDİR. BUNUN DA ANLAMI KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE GERİ ALMAKTIR”

TÜİK ile ENAG arasında dağlar kadar fark var. Memurun ve emeklinin ocağına incir ağacı diken TÜİK’in uydurma enflasyon oranları işte budur.

'Yeniden Değerleme Oranını' belirleyen ÜFE oranını açıklamıştır. ÜFE’nin ekim ayı için yüzde 1,94 açıklanmasıyla Yeniden Değerleme Oranı yüzde 58,46 olarak kesinleşmiş demektir. Bunun anlamı yılbaşından itibaren bu saydığımız vergi, harç ve cezalara en az yüzde 58,46 oranında zam geleceğidir. Hükümet almaya gelince yüzde 58,46, memura ve emekliye vermeye gelince yüzde 25 zam vermektedir. Bunun da anlamı kaşıkla verip kepçeyle geri almaktır.

Büro İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, basın açıklamasında memurlara yönelik15 maddelik şu açıklamalarda

1- “EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNE ÇIKARILMALI”

Toplu sözleşme masası yeniden kurulmalı, en düşük memur maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalı,

2- Enflasyon farkları ÜFE’ye göre aylık ödenmelidir.

3- Vergi dilimi matrahı artırılarak oran yüzde 10’da sabitlenmeli,

4- 8 bin 77 TL olarak verilen seyyanen zam olmak üzere bütün ek ödeme ve tazminatlar emekli keseneğine sayılmalıdır.

5- 666 sayılı KHK ile kesilen ikramiye ve havuz paralarımız geriye doğru birikimli olarak tekrar ödenmeli,

6- Öncelikle işe geliş gidişler ücretsiz servis hizmeti ile sağlanmalı, sağlanamayanlara yol ücreti merkez taşra ayrımı yapılmadan herkese ödenmelidir.

7- “SEÇİM ÖNCESİ SÖZ VERİLEN KİRA DESTEĞİ DERHAL VERİLMELİDİR. YİNE SEÇİM ÖNCESİ SÖZ VERİLEN MÜLAKATLAR KALDIRILMALIDIR”

8- Dışarıda yoklama, icra, keşif gibi görev yapan memurlara da yemek bedeli nakden ödenmelidir.

9- Büyükşehirlerde görev yapanlara büyükşehir farkı verilmeli,

10- Kamu çalışanları için lojman, kreş ve sosyal tesisler sağlanmalıdır. Memurun barınma sorunu artarak devam ediyor. Seçim öncesi söz verilen kira desteği derhal verilmelidir.

11- Yemek hizmeti ücretsiz olmalı.

12- Yine seçim öncesi söz verilen mülakatlar kaldırılmalıdır.

13- 3600 Ek Gösterge başta kamuda görev yapan tüm çalışanlara verilmeli.

14- Ortaöğretim mezunlarının da ek göstergesi 2200 yapılmalıdır.

15- Yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılarak içerisinde bulunan meslek branşları Teknik Hizmetler Sınıfına, diğerleri de genel idare hizmetleri sınıfına geçirilerek ek göstergeden faydalandırılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum