Torba yasada flaş gelişme: Bazı memurlara 30 bin lira ek tazminat kabul edildi!

Torba yasada flaş gelişme: Bazı memurlara 30 bin lira ek tazminat kabul edildi!
Torba yasa kapsamında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda BDDK üyelerine 30 bin TL'ye kadar ek tazminat verilmesi kabul edildi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK yönetici ve çalışanlarına yönelik 30 bin TL ek tazminata onay verdi.

AK Parti tarafında sunulan 80 maddelik torba kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu görüşüyor. Bugün toplanan komisyon ilk olarak çalışan emeklilere de 5 bin lira verilmesini içeren önergeyi kabul ederek teklife ekledi.

BDDK üyelerine ek zam kararı!

Konya Milletvekili Orhan Erdem, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda görev yapan (BDDK) başkan, üyeler, başkan yardımcıları, başkan müşaviri, daire başkanı, murakıp, uzman ve uzman yardımcılarına her ay 60 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı bulunan tutarı geçmemek üzere ek tazminat verilmesine dair önerge verdi.

Konya Milletvekili Orhan Erdem tarafından verilen önerge komisyonda kabul edildi. Önergeye göre hangi unvandaki personele hangi gösterge rakamının uygulanacağına Cumhurbaşkanı yetkili olacak.

EK ÖDEME 30 BİN LİRAYA TEKABÜL EDİYOR

Bugün için aylık katsayı 0,509796 olduğundan, 60 bin gösterge rakamı 30 bin 587 liraya tekabül etmektedir.

BDDK'nın Ankara'dan İstanbul'a taşınması ve İstanbul'da yaşam şartlarının zorlaşmasından dolayı bu teklifin torba yasaya eklendiği belirtiliyor

Müfettiş ve uzmanlara da verilsin!

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Aksu önerge sonrasında yaptığı değerlendirmede benzer bir düzenlemenin müfettiş ve uzmanlar içinde yapılması gerekliliğine dikkat çekti. Aksu "Bu madde ön görüşmelerde de ifade edildiği gibi, gerekli, bununla beraber önümüzdeki dönemde mutlaka merkez kariyer elemanları yani kariyer uzmanlıkları, müfettişler, denetim elemanları bunların da çalışılıp benzer bir hale getirilmesi gerekir çünkü ücret adaletsizliği ortaya çıkabilir. Şimdi, burada yapılan bu düzenleme beraberinde benzer talepleri de getirecektir kuşkusuz, o sebeple ben hani kayıtlara da geçmesi açısından bunu söylüyorum , önümüzde ki dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığımızdan , ilgili kurumlardan böyle bir hazırlık yapmalarını da talep edelim çünkü diğer çalışanlarımızın da hakkıdır, onlar da bekliyorlar, inşallah çok uzamadan benzer çalışmaları yapmış oluruz" dedi.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum